Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 5 dolog, amit télen meg kell tenned hajaddal, hogy ne kelljen...

5 dolog, amit télen meg kell tenned hajaddal, hogy ne kelljen sokat vágatnod belőle tavasszal!

A hidegebb időszakok beálltával hajunk sokkal megviseltebb, erőtlenebb, fénytelenebb lesz. Gondoskodunk kell róla akkor is, amikor sokkal kevesebb természetes tápanyagot, napfényt kap.

Az alábbiakban megmutatjuk, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy ne legyen annyira sérülékeny a hajunk.

1.Hagyjuk hosszabb ideig rajta a sampont

A tél folyamán többször használunk kondicionálót is, de az alap ápolást mégiscsak a samponból kapja meg a hajunk.
“Nyáron általában kétszer samponozzuk be a hajunk, de télen sokkal jobb lesz, ha csak egyszer samponozzuk, hagyjuk egy kicsit tovább állni, majd leöblítjük”-mondja Gislene, a hivatásos táncos, akinek természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire ápolt a haja.

2.Alkalmazzunk hajpakolást a kondicionáló előtt

“Megtanultam, hogy a sampon megnyitja a hajszálak külső rétegét, a kondicionáló pedig bezárja. Ha a hajpakolást a kondicionáló után használjuk, akkor nem fog felszívódni. Tehát, a sampon után alkalmazva érhetjük el a legjobb eredményeket”-mondta Gislene.

3.Használjunk fa fésűt

A fa fésű nem árt a hajszálaknak, és a fejbőrt is masszírozza. Ráadásul az is nagy előnye, hogy használata során nem teleik fel elektromossággal a haj.

4.Természetes szárítás

Amikor csak lehet, hagyjuk, hogy szobahőmérsékleten száradjon meg a hajunk. A hajszárító forró levegője roncsolja a hajszálakat. Ha mégis muszáj hajszárítót használni, akkor alacsony fokozatot, langyosabb levegőt alkalmazzuk.

5.Az öblítés előtt változtassunk a víz hőmérsékletén

“Hajunk sokkal egészségesebb, és lágyabb, könnyen kezelhetőbb lesz, ha langyosabb, és nem forró vízzel öblítjük le róla a sampont”-mondta Gislene.

loading...