Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 5 dolog, ami még az igaz szerelmet is képes tönkre tenni!

5 dolog, ami még az igaz szerelmet is képes tönkre tenni!

Egy párkapcsolat fenntartása kemény munka és bár mindannyian szoktunk füllenteni néha, hogy a partnerünket jobb kedvre derítsük vagy megkíméljük néhány kellemetlen érzéstől, a hazugság nem egy követendő gyakorlat.

Különbség van aközött, hogy egész jónak titulálunk egy zenét, amit a párunk szeret, de mi valójában nem vagy azt elhallgatni valaki elől, hogy mással is találkozgatunk. Legyen az a hazugság jó szándékkal elkövetett és árnyalatnyi, hosszú távon képes tönkretenni egy kapcsolatot. Lássuk, melyek ezek!

1# Szükségletek

Annak érdekében, hogy lazábbnak tűnjünk, és jobban megkedveltessük magunkat, alapvető szükségletekről is képesek vagyunk hazudni. Például tettetni azt, hogy érdekel minket egy téma és belebocsátkozni egy beszélgetésbe azért, hogy a másik jobban kedveljen minket, hosszú távon ki fog ütközni. Az sem megoldás, hogy viccet csinálunk a párunkkal együtt egy számunkra kedvenc műsorból, nehogy szégyenben maradjunk. A szükségletek megvonása később komoly következményekkel járhat, bármennyire is ártalmatlannak tűnik eleinte.

2# Érzések

Az érzésekkel sincs másként. A személyiségünk egyes részeinek takargatása félreértéshez és elkerülhető komplikációkhoz vezethet. Természetesen nem arról van szó, hogy a hangulatingadozásainkat folyamatosan a párunkon vezessük le, hanem arról, hogy egy kielégületlen vágyat vagy egy sérelmet azonnal és őszintén fejezzünk ki, ne fojtsuk passzív agresszióba.

3# Hűtlenség

A megcsalás rossz dolog és az érzelmi megcsalás legalább annyira fájdalmas tud lenni. Miközben ez talán a legegyértelműbb a listában, egy érzelmi megcsalás már sokkal bonyolultabb téma. Elég, ha belegondolunk, hogy vajon mennyi időt töltünk mi vagy  a párunk úgynevezett “barátokkal” való ártalmatlan beszélgetéssel, ami valójában flörtnek számít. Ilyenkor mindig bele kell gondolni, hogy ellenkező esetben mi hogy éreznénk magunkat.

4# Exek

Ha a múltadról van szó, az a legjobb, ha őszinte vagy. Természetesen nem kell kéretlenül információkat közölni az exeidről, de ha a párod kérdez, beszélj nyíltan, de ne részletekbe menően. A kellemetlen meglepetésekkel senki nem szeret szembesülni, főleg ha véletlen összefuttok valamelyikőtök exével.

5# Gyerek kérdés

Addig nincs gond, amíg valamelyikőtök nem kezd el gondolkozni a megállapodáson. Valld be őszintén a kedvesednek, hogy te hányadán állsz a dologgal. Nem változtathatod meg a másik véleményét, ahogyan magadat sem erőltetheted rá valamire, amire még nem állsz készen. Ez az egyik legnagyobb felelősség az életben és ezzel kapcsolatban megjátszani magad súlyos hiba.

tudasfaja.com

loading...