Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 4 oka annak, amiért a második házasság sikeresebb, mint az első!

4 oka annak, amiért a második házasság sikeresebb, mint az első!

Bármennyire is meglepőnek tűnik, egy nem rég készült felmérés alapján a második házasság a legtöbb esetben sikeresebbnek bizonyult, mint az első.

Lássunk 4 olyan okot, ami mindezt alátámasztja!

1. Korábbi hibák 

A második házasságra már egy kicsit benő az ember feje lágya, tisztában van önmagával, elvárásaival, és tűrőképességével. Tudja, hogy mikor érdemes vitát kezdeményezni, és mikor jobb, ha inkább hallgat. Rájött arra, hogy a hatékony kommunikáció számos konfliktus megmentője lehet.

2. Jobb önismeret 

Az első házasság utáni válás általában nagyon megterhelő lelkileg, így sok esetben fordulnak az emberek ilyenkor tanácsadóhoz, pszichológushoz. Az önismereti terápia, a “gyászidő” lejárta után egy igen érett, öntudatos, és megértő személyiség kezd új kapcsolatba. A második házasság sikerességének alapja gyakran a pozitív önkép, a fejlett önbecsülés.

3. Tettek 

A második házasságban mindkét fél tudja, hogy a jó dolgokért, és a szerelemért is meg kell dolgozni. Egy kapcsolatot csak akkor lehet fenntartani, ha mindketten odateszik magukat, és mindent energiájukat beleadják, hogy boldogok legyenek. Tudják, hogy a legfontosabb az odafigyelés, a törődés, és a megértés.

4. Értékelnek minden percet 

A második házasságban általában mélyebb érzésekkel érkeznek a felek, hiszen mindketten egy megrázó szakításon vannak túl. Hálásak minden szeretettel és megbecsüléssel töltött pillanatért, értékelni tudják egymás jó tulajdonságait, és ezt ki is mondják.

loading...