Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 3 perces arcápolási trükk, amit a nők nagy része nem ismer, pedig...

3 perces arcápolási trükk, amit a nők nagy része nem ismer, pedig csodákra képes!

Egy pattanás bármikor kialakulhat az ember arcán. Okozhatja hormonális változás, helytelen táplálkozás, de akár a nem megfelelő higiénia is.

 

Ha azt szeretnénk, hogy bőrünk egészséges, és pattanásoktól mentes legyen, az alábbi természetes módszert alkalmazzuk rendszeresen.

Csupán egy szelet paradicsomra lesz szükségünk, és arcbőrünk sokkal fiatalosabb, egészségesebb lesz, mint valaha. Ha kertünkben van friss érett paradicsom, nagyon egyszerű dolgunk lesz, de, ha nincs akkor is könnyen be tudjuk szerezni.

Ez a világ egy legjobb módszere, ki ne hagyjuk. A National Institute of Health kutatásai szerint a bőrbetegségek nagy részét az letömődött pórusok okozzák. Tehát, a pattanások kialakulását is a pórusok eltömődése okozza. Számtalan pattanás elleni kencét lehet kapni a kereskedelemben, de sajnos ezek használata legtöbb esetben nem hozza meg a kívánt eredményt. Ha pénzt, és energiát szeretnénk megtakarítani, alkalmazzunk inkább sokkal természetesebb módszereket.

A paradicsom az egyik leghatékonyabb gyógymód lehet a pattanások ellen. Nagyon sok értékes vitamint, többek közt B6-, C-, K-, E-, és A-vitamint tartalmaz. Ezek pórusösszehúzó hatással rendelkeznek, és a bőrt is regenerálják. A paradicsom helyreállítja a bőr pH-egyensúlyát, és regenerálja a bőrt.

Legegyszerűbb módon úgy alkalmazhatjuk, ha megmosunk egy érett paradicsomot, levágunk belőle egy szeletet, majd azzal átdörzsöljük az arcunk. Addig dörzsöljük, míg a bőrünk beissza a paradicsom levét. Hagyjuk pár percet állni, majd mossuk le.Ha egy kicsivel több időn van, akkor készítsünk paradicsomos arcpakolást. Mossunk egy meg egy közepes nagyságú érett paradicsomot, a héját metsszük be X-alakba, majd pár másodpercre dobjuk fövő vízbe. Így könnyebben le tudjuk húzni róla a héját. Ezután távolítsuk el a magjait, majd a maradék húsos részt pépesítsük. Nyomkodjuk ki minél jobban a levet belőle, és kenjük be vele a megtisztított arcunkat.

Hagyjuk állni 7-8 percet, majd mossuk le.
Készíthetünk paradicsomos arclemosót is. Egy evőkanál paradicsomlevet keverjünk el néhány csepp citromlével, majd töröljük át vele az arcunk, és néhány perc után öblítsük le bőven langyos vízzel.

Szerző: tudasfaja.com

loading...