Kezdőlap EGÉSZSÉG A 3 hetes baba légzése leállt a 2 órás autóút után –...

A 3 hetes baba légzése leállt a 2 órás autóút után – Az anya most mindenkit figyelmeztetni próbál

Hirdetés

Nincs is annál gyötrelmesebb dolog a világon, mint a saját kisgyermekünket látni szenvedni és küzdeni az életéért. Sajnos pontosan ez történt Kirsti Clark-kal és férjével Christopher-rel egy látszólag szokványos áprilisi napon. 

A pár eldöntötte, hogy útra kelnek két kislányukkal, a 3 éves Malena-val és a 3 hetes Harper-rel, ám az ártatlan kiruccanás rémálomba fulladt.

Hirdetés

A nagybevásárlás után a család éppen hazafelé tartott, de sajnos forgalmi dugóba kerültek, emiatt pedig 1 órába és 45 percbe telt, mire hazaértek. Ez idő alatt Harper végig a babaülésben feküdt.

Mivel Malena lefekvési ideje már rég elmúlt, ezért Harpert további 15 percig az ülésben hagyták, amíg Christopher lefektette a nagyobbik lányt. Csak ezután vették ki Harpert az ülésből, akin furcsa tüneteket vettek észre.

“Amikor hazaértünk és a férjem végre kivette Harpert az ülésből, a kicsi olyan volt, mint aki nem érzi jól magát, ezért lefektette őt a matracára. Mondtam neki, hogy a szája el van kékülve, ő pedig megjegyezte, hogy az orcája milyen piros. Azonnal éreztem, hogy valami nincs rendben.”

A szülők egyből a kórházba rohantak, ahol az egészségügyi dolgozók képesek voltak Harpert újraéleszteni. Figyelmeztették a szülőket, hogy ha a babák több, mint egy órát az autós ülésben töltenek, nagy a veszélye, hogy oxigén hiányt szenvednek.

Kiderült, hogy Harper oxigénszintje lecsökkent, és amikor végre kivették az ülésből és lefektették, a hirtelen oxigénemelkedés rohamot váltott ki nála.

Kirsti most mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legtöbb szülő értesüljön erről a dologról.

“Amikor elmondták nekünk, hogy az egész a babaülés miatt volt, nem akartam elhinni. Nem tudom, hogy erről korábban miért nem szólt nekünk senki.”

Az orvosok azt is elmondták, hogy ez jellemzően a kisebb, koraszülött babákat érinti, de a mi lányunk már 3,8 kg.

“Minden szülőnek elmondom, hogy legyen nagyon óvatos, és ha nem feltétlenül szükséges, hogy a kicsi ülésben legyen, akkor azonnal vegye ki belőle. Ha pedig bármi furcsát tapasztal, irány az orvos.”

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés