Kezdőlap EGÉSZSÉG 25 éven keresztül minden este sminkben feküdt le aludni – Nézd mi...

25 éven keresztül minden este sminkben feküdt le aludni – Nézd mi lett a szemével!

MEGOSZTÁS

Legtöbbünkkel előfordult már, hogy sminkben hajtottuk álomra a fejünket néhány alkalommal, amikor hazaérve egy eseményről olyan fáradtak voltunk, hogy az eltávolításra már nem maradt energiánk. Természetesen az eszünkbe sem jutna, hogy minden este magunkon hagyjuk a festéket, de ez nem mindenki számára ennyire egyértelmű.

Egy ausztrál nő, Teresa képes volt úgy leélni 25 évet az életéből, hogy esténként soha nem távolította el sminket magáról. Amikor elkezdte ezt a rossz szokást, 25 éves volt. Ma 50 éves és egyéb szempontból is mérföldkőhöz érkezett.

Ha meglátod ezeket a képeket, rájössz, hogy mennyire ártalmas tud lenni, ha sminkkel együtt alszol el rendszeresen. Teresa nem szándékosan akart elrettentő példává válni, mégis sikerült neki.

A tünetek felbukkanása

Teresa úgy döntött, elmegy orvoshoz, miután furcsa érzést kezdett tapasztalni a szemében. Elmondása szerint olyan volt, mintha valami a szemében lett volna és nem tudott tőle megszabadulni.

Amikor az orvos megvizsgálta, ledöbbent attól, amit talált. Az igazság az, hogy Teresa egyből esettanulmánnyá vált az Amerikai Szemészeti Akadémián.

Teresa elmesélte, hogy elég erősen sminkeli magát és azt 25 éven keresztül egyszer sem távolította el rendesen lefekvésnél sem.

A probléma a szemhéj belsejében mutatkozott. A festék csomókban lerakódott és elmeszesedett, ettől érezte azt, hogy valami szúrja a szemét.

“A meszes lerakódás beágyazódott a kötőhártyába és az az alatti rétegekbe és nagyon látványos volt. Mintha ki lett volna tetoválva ez a rész. Lényegében ezek a lerakódások minden egyes alkalommal, amikor lecsukta a szemét, úgymond karcolták a szemgolyó felületét, azaz a szaruhártyát.” – jegyezte meg Dr. Rebecca Taylor.

Emellett Teresa-nak még egy csúnya kötőhártya gyulladása is volt. A kötőhártyának amúgy a fertőzésektől is védenie kellene a szemet, amit ebben az esetben nem tudott rendesen ellátni.

Egy 90 perces beavatkozás során tudták eltávolítani a lerakódásokat a belső szemhéjról, amit Teresa „nem túl kellemesnek” festett le.

“A különféle smink termékek, mint a szempillaspirál is számos káros összetevőt tartalmaznak. Ha egy éjszakára magán hagyja az ember, az még nem nagy ügy, viszont rendszeresen sminkben aludni már veszélyes. Még ha nagyon fáradtak is vagyunk, a sminkeltávolítást akkor is el kell végezni alvás előtt.” – jegyezte meg Prof. John Dart.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...