Kezdőlap EGÉSZSÉG 2 természetes módszer az arcüreggyulladás kezelésére

2 természetes módszer az arcüreggyulladás kezelésére

Hirdetés

Majdnem minden harmadik ember szenvedett már élete során legalább már egyszer arcüreggyulladásban. Az orvos által előírt gyógyulási folyamat akár több mint két hétig is eltarthat. Nem beszélve az ez idő alatti fájdalomról.

Az arcüreg gyulladás leggyakoribb tünetei az orrfolyás, fejfájás, láz, fülfájás, könnyező szemek és erős fájdalom az arc teljes területén. Az alábbi két természetes, otthoni kezeléssel rövid időn belül megszabadulhatunk az arcüreggyulladástól.

Hirdetés

1. Gyógymód

A régi öregek a tormát használták elsőként az arcüreg gyulladás kezeléseként, mert már akkor ismerték jótékony hatását. Reszeljünk le egy kis szelet tormát, tegyük egy üres befőttesüvegbe, majd öntsük fel borecettel. Zárjuk le az üveget és tartsuk meleg helyen 10 napig. Minden nap alaposan rázzuk fel több alkalommal is az üveget, majd a 10. nap után nyissuk ki, öntsük egy lapos tányérra és lélegezzük be az illatát 5 percen át. Ezt a kezelést napi 2-3 alkalommal is megismételhetjük, de egy óra szünetet kötelező betartani a kezelések között. Estére áztassunk kézlapokat ebbe a folyadékba, és helyezzük a homlokunkra, és egész éjszaka hagyjuk rajta. Maximum öt napon belül a teljes gyulladás megszűnik az arcban.

2. Gyógymód

Szükségünk lesz 200 ml vízre, 50 gramm tisztított torma gyökérre, 20 gramm gyömbérre, 20 gramm cikóriára és 1 teáskanál fahéjra. Minden hozzávalót egy turmixgép segítségével keverjünk össze, tegyük egy üres befőttes üvegbe és 10 napig pihentessük. A 10. nap után minden reggel éhgyomorra, 30 perccel a reggeli előtt 1 teáskanállal fogyasszunk el belőle.

 Szerző:tudasfaja.com

Hirdetés