Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 15 leggyakoribb dolog, amivel tönkreteszed a hajad és a hajhagymákat!

15 leggyakoribb dolog, amivel tönkreteszed a hajad és a hajhagymákat!

Hirdetés

Minden nő arról álmodik, hogy erős, dús és fényes haja legyen. Az egyik legjobb módja annak, hogy megőrizzük hajunk egészségét, ha megfelelően és tápanyagokban gazdagon étkezünk. Emellett természetesen vannak olyan külső tényezők is, amelyekre fontos odafigyelni.

A tudtunk nélkül képesek vagyunk napi rutinokkal roncsolni hajunk szerkezetét. A következőket mellőzd, ha a szép haj számodra is fontos.

Hirdetés

Nem szedeted rendbe időnként

Egy hajvágás vagy igazítás nem várhat magára, ha már nagyon töredezettek a hajvégeid. A fodrász a barátod. Ha rendszeresen igazíttatod, akkor azt a hajad is meg fogja hálálni.

Magad fested a hajad

A hajfestést mindig szakértő kezekre kellene bízni. Ha magadnak csinálod, előbb vagy utóbb úgyis egy szalonban fogsz kikötni, hogy rendbe tegyék azt, amit te elrontottál.

Vizes haj fésülése, egyenesítése

Ha vizesen fésülöd a hajad, azzal könnyen károsíthatod a szálakat. Ugyanakkor egy nedves, nem jól megszárított hajon nem javasolt forró sütővasakat sem alkalmazni, mivel a víz hirtelen távozik el róla a magas hőmérséklet miatt és ezzel törékennyé válhat.

Koszos fésű vagy kefe használata

Ha már egy jó ide ugyanazt a kefét vagy fésűt használod, akkor milliónyi elhalt hámsejt, baktérium és szennyeződés halmozódhatott fel rajta. Amikor ezzel fésülöd a hajad, akkor visszajuttatod a fejbőrödre és hajszálak közé. Fontos, hogy rendszeresen tisztítsd a fésűket és a keféket is.

Hajmosás túl meleg vízzel és túl gyakran

A túlzott hajmosás eltávolítja a hajról annak természetes védőrétegét, amely segít megőrizni az egészségét. A forró víz pedig töredezetté és szárazzá teszi. Hetente csak 2x maximum 3x szabadna hajat mosni, kézmeleg vízzel.

Balzsam használatának hanyagolása

A sampon tisztít, a balzsam táplál és hidratál. A kettő az egyben verzió nem működik. Mindig hidratáld a hajad.

Hajtövektől fésülés

Ha makacs, gubancolódó hajad van és nem a végektől kezded el óvatosan kifésülni, akkor a végén egy csomó hajszálat is kitéphetsz vele és roncsolhatod is a szálakat.

Szoros hajviselet

Ha gyakorta kötöd fel a hajad túl szoros fogásba, akkor azzal könnyen törékennyé teheted. Ne használj olyan hajbavalókat, amelyeken fém rész is van. Ha lófarokba kötöd a hajad, akkor engedd lazábbra. Egy konty soha ne legyen olyan szoros, hogy húzza a fejbőrödet.

tudasfaja.com

Hirdetés