Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 10 tipp lábbelikhez és lábápoláshoz, amikről még sosem hallottál

10 tipp lábbelikhez és lábápoláshoz, amikről még sosem hallottál

Naponta cipelik magukon a testünk egész súlyát, rengeteg megterhelésnek és behatásnak vannak kitéve, mégsem viseljük gondjukat kellőképpen. Talán azért, mert úgysem látszanak? Nem ez az első testrészünk, amit megfigyelnek rajtunk?

Rossz hozzáállás! A lábunk is megérdemelne legalább annyi gondoskodást, mint az arcbőrünk, a hajunk vagy a körmeink. Sokan nem is tudnak róla és nem megfelelő cipőmérettel vagy fazonnal, illetve egyéb szokásokkal ártanak a lábuknak.

Inkább nézzük meg azokat a tippeket, amelyekkel ápolhatjuk és védhetjük őket. Lássuk!

1# 

Ragaszd le a 2. és 3. lábujjadat, ha magassarkút hordasz, így kisebb az esély, hogy megsérülnek és kevésbé fognak fájni a talpaid.

2#

Legyél és sétálj lehetőleg minél többet mezítláb. Ilyenkor a lábad képes lélegezni, a lábujjak szabadon mozoghatnak és különböző felszínek is jobban tudják masszírozni, stimulálni a talpakat. Nem mellesleg a gombásodás megelőzésének is ez a legjobb módja.

3#

Minden este nyújts a lábaidat és végezz lábfejjel gyakorlatokat annak érdekében, hogy enyhítsd a fájdalmat és elűzd a stresszt. Használj speciális gumiszalagot, ha van.

4#

Fújd be alkohollal a cipődet, hogy megszüntesd a szagokat és elpusztítsd az elszaporodott baktériumokat.

5# 

Nyomj a cipőd talpára ragasztópisztollyal néhány csíkot, hogy meggátold a csúszását.

6# 

Áztasd a lábadat almaecetes vízbe, hogy megelőzd a kellemetlen szagokat.

7#

Tárolás közben ne hagyd, hogy az egyik cipőd talpa érintkezzen egy másik cipő külső vagy belső részével. Előzd meg a kórokozók és szagok felszaporodását.

8# 

Tegyél egy vízzel töltött visszazárható zacskót a cipődbe, majd tedd be a fagyasztóba, hogy kitágulhasson.

9#

Ha van egy hólyag vagy felhorzsolódás a sarkadon, akkor ne vízszintesen tedd rá a zsebtapaszt, hanem függőlegesen, így kisebb eséllyel fog ledörzsölődni.

10#

Dörzsölj valamilyen savas gyümölcsnedvet (citrom, narancs) a bőrkeményedésedre, amely segíteni fog lehámlasztani az elhalt hámsejteket.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...