Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 10 rossz szokás, mely idő előtti öregedéshez vezet!

10 rossz szokás, mely idő előtti öregedéshez vezet!

Ha nem vagy megelégedve azzal a képpel, amit a tükörben látsz, itt az ideje, változtatnod az életmódodon, a táplálkozási szokásaidon, és az élethez való hozzáállásodon.

Az alábbi 10 szokás plusz éveket varázsolhat az arcodra, jobb, ha minél előbb megszabadulsz ezektől a szokásoktól.

1.Túl sok édesség

Ha minden nap ragaszkodsz a desszerthez, sőt, még este lefekvés előtt is nassolsz egy kis édességet, az egy idő után az arcodon, és a plusz kilóidon is meg fog látszani.

2.Ha 5 óránál kevesebbet alszol

A legegészségesebb, ha minimum 7 órát alszol, ennyi idő alatt tudja magát kipihenni a test. Ha ennél kevesebbet alszol, sőt, alig jön ki az 5 óra akkor ráncokkal, szarkalábbak, és szem alatti táskásodással kell számolnod.

3.Túl sok tévézés

Ha állandóan a képernyőre vagy ragadva, és egész nap sorozatokat nézel, ez is idő előtt öregedést okozhat. Egy tanulmány szerint a sok tévézés 22 perccel rövidíti meg az életedet.

4.Túlhajtott életmód

A túlhajtott életmód következtében leterhelődnek a vesék, a szív, az érrendszer, nagyobb az eséllyel kell számolni a rákos megbetegedések kialakulásával is.

5.Bőrvédő krémek használata

Napjainkban már annyira erős a napsugárzás, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy UV-hatású krém nélkül kimenjünk az utcára. Válasszunk olyan arckrémet, amely védelmet nyújt a káros napsugárzások ellen.

6.Túl sok smink

A túl sok festék nagyon rossz hatással van a bőrre, idő előtti ráncosodást okozhat. Az állandó sminkelés előidézi a bőr öregedését. Az alkoholos termékek kiszárítják a bőrt, az olajos, zsíros termékek pedig eltömítik a pórusokat, és gyulladásokat okoznak.

7.Szemráncrém használata

A szem körüli vékony bőr speciális ápolásra szorul, 25 év felett ajánlott a szemránckrém használata.

8.Hason-, vagy oldalt alvás

A párna elnyomja az arcunk, és egy idő után elősegíti a ráncok kialakulását. Ha csak lehet inkább a hátunkon aludjunk, hogy ne nyomjuk el az arcunk.

9. Túlságosan meleg a szobában

Ha túl meleg van bent, akkor a szoba levegője kiszárad, és ez a bőr kiszáradását, viszketését idézi elő. A leterhelt bőr pedig egy idő után öregedni kezd.

10. Zsírok kiiktatása az étrendünkből

Bizonyos zsírokra szükségünk van, ha azt szeretnénk, hogy bőrünk rugalmas, és egészséges legyen. Fogyasszunk Omega3-zsírsavakban gazdag élelmiszereket, halakat, olajos magvakat, egészséges zsírokat, olajokat.

tudasfaja.com

loading...