Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI CSAJVILÁG 10 dolog, amit soha nem mondj egy nőnek menstruáció ideje alatt! (Jobban...

10 dolog, amit soha nem mondj egy nőnek menstruáció ideje alatt! (Jobban jársz!)

Hirdetés

Ha szeretnéd megkímélni magadat és a párodat egy felesleges veszekedéstől, akkor tedd meg azt a szívességet, hogy odafigyelsz arra, hogyan kommunikálsz vele. Néhány nő nagyon is szerencsés, ha alig érez valamit a menstruáció alatt és pár nap múlva túl is van az egészen. 

Ugyanakkor a nők fennmaradó többsége szélsőséges fájdalmakkal, irritációval és étvággyal rendelkezik, amit csak egy állapotos nő képes még érezni. Mindezek együttese éppen elég ahhoz, hogy a nők érzékenyebben reagáljanak a környezetükben zajló dolgokra, példának okáért arra, amit mondanak nekik. Ezeket, ha lehet, mindig kerüld el.

Hirdetés

#1 “Talán megjött vagy mi van?”

Ha a válasz nem, akkor gázban vagy, ha igen, akkor még nagyobb a baj. Szóval inkább kerüld ezt a témát. Csak azért, mert egy nő hevesen fejezi ki az érzéseit, nem jelenti azt, hogy menstruál, csupán annyit tesz, hogy érző lény. Eléggé emberi tulajdonság, ha már itt tartunk.

#2 “Inkább vegyél be egy bogyót!”

Mintha az mindenre megoldás lehetne, amin egy nő ilyenkor keresztülmegy. Mielőtt ilyet mondanál, inkább gondold át a helyzetet újra. Azt javasoljuk, hogy valami konstruktívabb megjegyzéssel rukkolj elő.

#3 “Egy görcs nem fájhat ennyire.”

Érezted már valaha azt, hogy Ollókezű Edward akar előbújni a medencédből? Nem? Akkor inkább maradj csendben.

#4 “Majd akkor beszéljünk, ha már nem menstruálsz.”

Oké. Vagy mit szólnál ahhoz, ha soha többé nem beszélnétek? Lássuk, az hogyan működhetne.

#5 “A PMS egy nem létező dolog.”

A premenstruációs szindróma és a hormonváltozások nagyon-nagyon valódi dolgok.

#6 “Ne nyafogj már annyit!”

Egy héten keresztül végig vérzik a nő, ráadásul ez minden hónapban megismétlődik kellemetlen fájdalmakkal karöltve. Talán annyi joga van, hogy időnként nyafogjon.

#7 “Egy kis csokitól kedvesebb leszel?”

Mi lenne, ha ehelyett a szellemes megjegyzés helyett inkább fordítanál arra időt, hogy valami kedves gesztus tegyél a nő felé. Nagyon jól fog esni neki és meg fogja hálálni.

#8 “Le fogod valaha cserélni a mackóalsódat?”

Ismét megjegyezzük, nagyon szokott fájni. Hadd legyen legalább a ruha kényelmes, amiben a nő szenved. Ahelyett, hogy kritizálnád, próbálj valamilyen módon bókolni neki.

#9 “Már értem, hogy miért voltál ilyen mogorva az elmúlt napokban.”

Vagy talán azért, mert te érzéketlen vagy. Próbáld meg máshogyan kezelni őt és nem mindig csak annyit megjegyezni, hogy “már megint megvan neki”.

#11 “Gusztustalan!”

Első körben, ha még mindig úgy gondolod a menstruációról, hogy gusztustalan, akkor valószínűleg nem vagy még érett egy felnőtt párkapcsolathoz.

tudasfaja.com

Hirdetés