Kezdőlap EGÉSZSÉG 10 ártalmatlannak tűnő jel, hogy a tested elárasztották a méreganyagok!

10 ártalmatlannak tűnő jel, hogy a tested elárasztották a méreganyagok!

Hirdetés

A méreganyagok mindenütt ott vannak a környezetünkben – a levegőben, amit belélegzünk, a vízben, amit megiszunk, az ételben, amit magunkhoz veszünk. A napok során bejutott méreganyagok pedig szépen lassan fel tudnak halmozódni a szervezetben és eljutnak egy olyan ártalmas szintre, amire már a testünk is igyekszik felhívni a figyelmünket.

Érdemes figyelni ezekre a jelzésekre és tudni, hogy mikor érdemes méregteleníteni, vagyis inkább fogalmazzunk úgy, hogy támogatni a test méregtelenítő folyamatait, nem pedig rátölteni és lassítani azt.

Hirdetés

Lássuk a tüneteket!

1#Székrekedés

Amikor eszünk, akaratlanul is fogyasztunk el méreganyagokat, adalékanyagok és szermaradványok formájában. Az emésztőrendszernek ilyenkor nem csak az elsődleges funkciójával kell megbirkóznia, hanem szembe kell néznie a toxinokkal is, amelyek zavarhatják a megfelelő működést. Egyél bio termékeket és kerüld az alkoholfogyasztást.

2# Agyi köd

Ha zavartnak és kótyagosnak érzed magad és egy kiadós alvás után sem tudsz teljes mértékben koncentrálni, akkor a benned felgyülemlett méreganyagok ellened dolgoznak. A jelenség hasonlatos ahhoz, mint amikor rossz üzemanyagot tankolnak egy járműbe.

3# A dezodorok nem segítenek

Reggel zuhanyzással kezdesz, tiszta bőrre viszed fel a dezodort, de úton a munkába már izzadsz és szagosodni is kezdesz. Ki érti ezt? Nagyon valószínű, hogy felhalmozódott benned a méreganyag, amely kiválasztással igyekszik távozni, többek között az izzadságmirigyeiden keresztül.

4# Ízületi és izomfájdalmak

Ha nem fárasztottad magad ki fizikai munkával és sportolni sem szoktál olyan mértékben, hogy kifulladj benne, akkor a méreganyagok lehetnek a felelősek ezekért a tünetekért. Az ilyen fájdalmak gyulladásokat jeleznek és azt, hogy rád férne a megtisztulás.

5# Foltok a bőrön

A bőrünk a legnagyobb szervünk, amely mindenféle környezeti tényezőknek ki van téve, ugyanakkor a belső állapotokat is szépen demonstrálja. A legtöbb tisztálkodási szer is potenciális károsító hatással lehet hosszabb távon.

6# Nehezen megy az elalvás

Egyrészt a méreganyag felhalmozódás kimerültséget, másrészt alvási nehézséget okoz. Ilyenkor a kortizol hormon termelése is kieshet egyensúlyából, amely negatívan befolyásolja az alvás minőségét.

7# Szöknek fel a kilók

Annak ellenére, hogy majd minden nap az edzőteremben vagy, mégsem csökkenek, inkább szaladnak felfelé a kilók. Nem kizárt, hogy gond van a hormonháztartásoddal. A mérgek negatívan befolyásolhatják a hormontermelést.

8# A leheleted még számodra is kellemetlen

A rossz lehelet legtöbbször az emésztési problémákkal függ össze. Akkor fordul elő, amikor az emésztőrendszered nem tudja megfelelően feldolgozni a bevitt élelmeket és a májad is harcol a toxinokkal.

9# A lábkörmök törékenyek és csúnyák

A gravitáció törvényeinek engedelmeskedve a toxinok megrekednek a lenti részeken, így hatva a lábujjakra. Ha tele vagy cukorral és ehhez még az is hozzáadódik, hogy a lábad egész nap zokniban és cipőben van, akkor a gombák hamarjában elszaporodnak majd rajtuk.

10# Erős hajhullás

Ha egyik napról a másikra erősebben kezd hullani a hajad, az nem a mindennapi méreganyag felhalmozódás, sokkal inkább az akut, súlyos mérgezés jele. Azonnal vizsgáltasd ki magad.

Méregtelenítési tippekhez katt ide:

2 napos kúra a belek, vesék és a máj méregtelenítésére, amiért a szervezeted hálás lesz!
7 természetes, méregtelenítést segítő, anyagcsere támogató ital tavaszra
Méregtelenítési tippek, hogy kipucold a szervezetedből a méreganyagokat!

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés