Kezdőlap RECEPTEK FŐÉTELEK 50 ml pálinka szalonnával, és hagymával! Egyes orvosok szerint ez a leghatékonyabb...

50 ml pálinka szalonnával, és hagymával! Egyes orvosok szerint ez a leghatékonyabb gyógymód!

Már nagyapáink esküdtek rá, hogy a fent említett trió a legjobb vírusölő szer, és, ha ezeket fogyasztjuk, kisebb az esélye, hogy megfázzunk, vagy legyőzzenek a betegségek.

 

A szalonna az egyik legjobb immunrendszer erősítő élelmiszer. Egy ún. arachidonsavat tartalmaz, amely serkenti a szervezet védekező mechanizmusait.

Ezáltal ellenállóbbak lehetünk bizonyos betegségekkel szemben. Ha még hagymát is fogyasztunk a szalonna mellé, akkor sokkal nagyobb védelmet biztosíthatunk a szervezetünknek.

A hagyma 36 elemet tartalmaz a periódusos táblázatból. A szakemberek szerint egy kevés pálinka fogyasztása is ajánlott a hagyma és a szalonna mellé.

Ez nem csak az emésztést serkenti, a koleszterin lerakódásától is megvéd. Azonban, mindig tartsuk szem előtt, hogy csak mértékkel fogyasszuk.

Az alábbiakban megmutatjuk, hogy pácolhatunk finom szalonnát otthon mi magunk.

 

Hozzávalók:

 

  • 1,5 kg sertéshas
  • 1 teáskanál só
  • ¼ teáskanál fekete bors
  • 1 teáskanál húshoz való fűszerkeverék
  • 4 cikk fokhagyma

Elkészítés:

 


1.Vágjuk a húst kisebb darabokra. Tisztítsuk meg, és zúzzuk szét a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk meg a húst, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és dörzsöljük jól be a szétzúzott fokhagymával.

2.Tegyük mindenik húsdarabot egy tiszta nejlonzacskóba. Nyomkodjuk ki belőle a levegőt, és kössük be. Tegyük egy nagyobb lábasba a bezacskózott húsokat, töltsük fel vízzel, majd tegyük oda kis lángon főni. Két órán keresztül főzzük.

3.Vegyük le a lábast a tűzről, majd hagyjuk kihűlni a szalonnát, de ne öntsük le róla a vizet.

4.Mikor kihűlt, öntsük le róla a vizet, vegyük ki a zacskóból, majd borítsuk be egy nagy darab alufóliával. Tegyük a hűtőbe néhány órára.

loading...