Kezdőlap RECEPTEK BEFŐTTEK VEGETÁS UBORKA TÉLIRE (tartósítószer nélkül)! Mióta kipróbáltuk, a megszokott csemegeuborka helyett mindig...

VEGETÁS UBORKA TÉLIRE (tartósítószer nélkül)! Mióta kipróbáltuk, a megszokott csemegeuborka helyett mindig ezt kéri a család!

Hirdetés

Ha a megszokott savanyúság helyett valami különlegesre vágysz, ez a recept biztosan elnyeri a tetszésed. Nagyon könnyen elkészíthető és elképesztően finom, télen öröm belekóstolni ebbe a csodába.

 

Hirdetés

 

Hozzávalók:

  • 3 kg uborka /befőzni való, kovászos nagyságú, nem kígyó- vagy salátauborka!/,
  • 4 nagyobb hagyma,
  • 4 zöldpaprika / 1-2 feferónpaprika is mehet bele, ha szeretjük az erőset/,
  • 4 evőkanál vegeta,
  • 15 dkg cukor /20 dkg, ha édesebben szeretjük/,
  • végül 4 dl ecet /3 dl, ha nem akarunk annyira savanyút/.

Elkészítés:

Uborkareszelőn karikákra reszelünk mindent, összekeverjük, hogy levet engedjen. Utána hozzákeverjük az ecetet /8-10 százalékos/, 5-6 órát állni hagyjuk. Azután üvegekbe rakjuk, egyenletesen elosztva ráöntjük a levet, amit engedett, és 80 fokon 15-20 percig dunsztoljuk, mint a savanyú uborkát.Dunsztolás: Hideg vagy csak kicsit meleg vízben teszem fel, hőmérővel /amit az üvegek közé lehet beállítani/ mérem a fokot, és ha 80, akkor lehúzom, attól kezdve 15 perc. Ha kiszedem az első üvegeket, leszedek a forró vízből is, pótolom hideggel, sose állítom bele forró vízbe az üvegeket Sem Na-benzoát sem befőzőpor nem kel hozzá! 6 kilóból kb. tizenöt üveg készül el. Kígyóuborkából nem jó!

Futó Mária receptje!
forrás: befottkompotsavanyusag.com

 

Hirdetés