Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 10 szuper ötlet, amivel olyan lesz a kocsid belseje, mintha új lenne!

10 szuper ötlet, amivel olyan lesz a kocsid belseje, mintha új lenne!

Nem muszáj mindig sok pénzt költeni arra, hogy egy autómosóban tisztítsák meg kívülről-belülről az autónkat. A belső tisztítást leginkább mi magunk is el tudjuk végezni otthon.

Az alábbiakban néhány olcsó, és hatékony tippet mutatunk, melyek segítségével könnyen megtisztíthatjuk az autónkat belül.

1.Ecet és szódabikarbóna

A két hozzávalóból annyit keverjünk össze, hogy pépes masszát kapjunk. Kenjük be a foltokat, szennyeződéseket, hagyjuk állni egy keveset. Miután megszáradt porszívózzuk fel.

2.Tisztítsuk meg a szellőztetőrendszert

Egy régi fogkefe segítségével könnyen portalaníthatjuk a szellőzőrendszert. Így nehezen elérhető helyekre is beférhetünk.

3.A műszerfal megtisztítása

A bolti tisztítószerek helyett inkább fogjunk egy tiszta pamut rongyot, tegyünk rá egy kevés olívaolajat, majd ezzel töröljük át a műszerfalat. A maradékot, a rongy száraz felével itassuk le.

4.Állatszőrök

Ha valaki az autóba is rendszeresen beengedi a háziállatát, tudja, hogy milyen nehéz utána szőröktől megszabadulni. Spricceljük le a huzatot tiszta vízzel, majd egy szivaccsal dörzsöljük át.

5. Illatosító

Ne használjunk vegyszereket, készítsünk természetes illatosítót. Öntsünk szódabikarbónát egy kisebb befőttes üvegbe, majd cseppentsünk rá 15-20 cseppet kedvenc illóolajunkból. Lyukasszunk egy pár lyukat az üveg tetejére, majd helyezzük az ülés alá.

6.Ablaktörlő

Ha egy enyhe alkoholos oldattal töröljük le az ablaktörlőket, nem fognak nyomot hagyni a megtisztított ablakon.

7.Szélvédő

Mossuk le a szélvédőt egy kevés ecettel, majd töröljük szárazra egy papírtörlővel.

8. Krómozott felületek

Keverjünk el egyenlő arányban ecetet, és vizet, töltsük egy szórófejes flakonba, majd spricceljük be vele a fogantyúkat. Töröljük át egy ronggyal, szebben fognak csillogni, mint új korukban.

9.Gumik, kerekek

Töröljük át szódabikarbónából készített pasztával az egész kereket, olyan lesz, mintha, most hoztuk volna ki az autószalonból.

10. Tiszta autó

Készítsünk természetes olajok segítségével egy univerzális szappant, és ezzel mossuk át az autó belsejét.

loading...