Kezdőlap EGÉSZSÉG Figyelem! Ezeket a háztartási termékeket soha ne keverd össze, mert halálhoz is...

Figyelem! Ezeket a háztartási termékeket soha ne keverd össze, mert halálhoz is vezethet!

Sokan nem tudnak róla, hogy a háztartásban vannak olyan termékek, amelyeket együtt soha nem szabad alkalmazni, pontosabban a kettő soha nem érintkezhet egymással, mert akár a belélegzése, akár a bőrrel való érintkezése káros lehet és akár halálhoz is vezethet.

Ma már nagyon sok weboldal és újság próbál segítséget nyújtani a háziasszonyoknak abban, hogy a lehető legolcsóbban és legegyszerűbben juthassanak hozzá a legjobb tisztítószerekhez, amelyeket csak össze kell keverni. Sok tájékozatlanság áll bizonyos információk mögött, amelyek sokkal veszélyesebbek, mint azt gondolnánk. Ebben adunk egy kis segítséget, és mutatunk néhány kombinációt, amit soha ne jusson eszünkbe alkalmazni!

Két különböző tisztítószer

Ha azok csoportjába tartozol, akik úgy gondolják, hogy két erős tisztítószer összekeverése egy szuper dolgot alkot, akkor hatalmasat tévedsz! Minden tisztítószer valamilyen kémiai vegyületet tartalmaz,amely káros hatással is lehet az egészségre, épp ezért hívják fel külön a figyelmet a címkék hátoldalán, a bőrrel való érintkezés veszélyeire!

Alkohol és fehérítő

Soha ne jusson eszünkbe a kettőt együtt alkalmazni abban a hitben, hogy erősebb fehérítő hatást érhetünk el!

Hipó és ecet

A kettő együttes keveréke egy rendkívül veszélyes képlet, amely mérgező klórgázt bocsát ki.

Szódabikarbóna és ecet

Bár látszólag egy ártalmatlan keveréknek tűnik, mégsem az! A kettőt összekeverve egy veszélyes anyagot kaphatunk, amely zárt edényben képes akár felrobbanni. Íme egy videó is ehhez a példához, ami bizonyítja az állítást:

Hidrogén-peroxid és ecet

Annak ellenére, hogy sok helyen a kettő keverékének alkalmazása olvasható, mégsem szabad kipróbálnunk! A kombinációból kiáramló gáz ugyanis rendkívül káros hatással van a légutakra, a bőrre és a szemre, amely akár súlyos következményeket is okozhat!

Ha van a környezetben olyan személy, aki az otthonában gyakran használ természetes tisztítószereket, akkor oszd meg ezt a cikket, hogy ők is megtudhassák a fennálló veszélyeket.

Szerző: tudasfaja.com

loading...