Kezdőlap EGÉSZSÉG Zsírégető, méregtelenítő, cukorbetegség ellenszere – 6 érdekes tény az almáról, amit senki...

Zsírégető, méregtelenítő, cukorbetegség ellenszere – 6 érdekes tény az almáról, amit senki nem mondott el neked!

Az alma az egyik legközkedveltebb gyümölcs, és azon túl, hogy igen ízletes, nagyon egészséges is. Úgy tartják, hogy aki naponta megeszik egy almát, az messzire elkerülheti az orvost egész életében.

 

1.Miért népszerű?

Nagyon praktikus a fogyasztása, nem csöpög, nem kell felvágni. Elég, ha alaposan megmossuk, és máris fogyaszthatjuk. Be tudjuk tenni a táskánkba, hiszen nem folyik szét a leve, ezért munkába, vagy kirándulásokra is könnyedén magunkkal vihetjük.

2.Zsírégető

Nincs benne túl sok felesleges kalória, hiszen egy közepes méretű alma csupán 30 kalóriát tartalmaz, a banánban ehhez képest háromszor ennyi található. Hidratálja a szervezetet, mivel 85%-a víz. Gyorsítja az anyagcserét, és több energia szükséges a megemésztéséhez, mint amennyi energiát tartalmaz.

3.Egészséges

Megakadályozza a szervezetben a káros folyamatok kialakulását, sok benne a C-vitamin, antioxidáns hatása van, egyensúlyban tartja a vércukorszintet, hamar jóllakottság érzéssel tölt el. Megszabadít a méreganyagoktól, szabályozza az emésztést.

4.Cukorbetegek is fogyaszthatják

Viszonylag sok cukrot tartalmaz, de mégsem emeli meg nagyon a vércukorszintet, nyugodtan fogyaszthatják a cukorbetegek is. Nyersen együnk belőle rendszeresen, így a legegészségesebb.

5.Aszalt alma
Egyes feltételezések szerint már az ősember is fogyasztotta, de az biztos, hogy a középkori háziasszonyok karikákra vágva a gerendára akasztva szárították. Az aszalt almában levő cukor hatszor annyi, mint a nyers almában, hamar átalakul energiává, ezért a fizikai, és szellemi munkásoknak egyaránt ajánlott.

6.Kínából származik

Kevesen tudják, de az alma Kínából származik, és a rózsafélék családjába tartozik. Ma már több mint ezerféle nemesített almafajta létezik, és a Föld minden táján kapható. Vásároljunk őshonos, hazai termelőtől almát, mert a hipermarketekben kapható almát a tartósítás miatt évente akár hússzor is megpermetezik.

tudasfaja.com

loading...