Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezek a jelei, hogy baj van a beleiddel!

Ezek a jelei, hogy baj van a beleiddel!

Hirdetés

Ha normális a bélműködésünk, naponta 2-3 alkalommal megyünk a WC-re, annak függvényében is persze, hogy mit, és mennyit ettünk éppen.

 

Hirdetés

Lehet, hogy úgy gondoljuk, hogy megfelelően étkezünk, és minden rendben van az emésztésünkkel, azonban számos tünet árulkodik arról, ha valamilyen zavar van a gyomorműködésünkkel.

A felhalmozódott salakanyagok az étkezés után legkésőbb 24 órával kell távozzon a szervezetből, de ritkán az is előfordulhat, hogy csak 2-3 nap múlva ürül ki. Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy minden rendben van-e, ha megeszünk egy adag céklát.Ez pirosasra színezi a székletet, ebből pedig tudni fogjuk, mennyi idő múlva ürült ki a szervezetből. Ezt a tesztet akár spenótfogyasztás esetén is el lehet végezni. A céklának enyhe hashajtó hatása van, így az is lehet, hogy hamarabb kiürül a szervezetből. Ha a vizelet zöld, vagy piros színűre vált, azt jelenti, hogy a vastagbél nem működik megfelelően, nem szívja fel rendesen a tápanyagokat.

Ha naponta több, mint háromszor van székletürítésünk, azt jelenti, hogy gyenge a tápanyagfelvétel.
Ha egy nap egyszer, vagy egyszer sem megyünk a WC-re, azt jelenti, hogy nagyon lassú a bélmozgás, ezért a méreganyagok nagy része lerakodik a vastagbél falán.


A napi egy székletürítés, ráadásul kis mennyiségben, nem tekinthető szintén normálisnak. A normális széklet színe barna, állaga nem túl kemény, és nem túl híg. Ha hosszú időn keresztül ezektől eltérést tapasztalunk, gyanakodnunk kell arra, hogy nem megfelelő a gyomorműködésünk.

A puffadás azt jelzi, hogy valami erjedés van a gyomorban, a meg nem emésztett élelmiszerek nem ürültek ki megfelelően. Vagy akár a helytelen táplálkozás is lehet az oka a puffadásnak.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...