Kezdőlap EGÉSZSÉG Vigyázat! Ha így használod az aloe verát, mérgező is lehet!

Vigyázat! Ha így használod az aloe verát, mérgező is lehet!

Hirdetés

Az aloe vera az egyik legősibb gyógynövényünk, amit rengeteg betegségek esetében használhatunk alternatív gyógymódként.

Az Aloe vera növény Afrikában őshonos, kedveli a meleg, száraz környezetet, és szinte minden talajfajtához alkalmazkodik. Általában egy méter magasra nő, és 12-30, lándzsa alakú levelet hoz. A boltokban leggyakrabban ivólé, vagy zselé formájában árusítják, az Aloe vera készítmény akkor a leghatékonyabb, ha a növény levelének minél több részét tartalmazza.

Hirdetés

Belsőleg alkalmazva az aloegél segít a méregtelenítésben, a lúgosításban és a salaktalanításban is. Kedvező a bélflórára, a vércukorszintre, a vérzsírokra és minden, az immunrendszert érintő betegségre. Gyulladásgátló hatása révén a reumás panaszok enyhítésében is eredményes.


Mikor mérgező?

Nem is gondolnánk, de például az aloé (Aloe vera) is mérgező növénynek számít, hatóanyagai az aloin, aloesin-A és B. Nagyobb mennyiségben vagy hosszan tartó alkalmazása esetén hasmenés, vesebántalmak, bélgörcsök léphetnek fel, sőt aranyeret is okozhat.

Ezért csak óvatosan bánjunk a gyógyászati célra történő alkalmazásával, mindig tartsuk be az előírásokat, vagy kérjük ki szakember tanácsát.

Hirdetés