Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Úgy néz ki, mint egy átlagos templom, de ha közelebb megyünk, nagy...

Úgy néz ki, mint egy átlagos templom, de ha közelebb megyünk, nagy titkot tudhatunk meg!

Mindig is szerettem az utazásaim során helyi templomokat felfedezni. A nagy építészeti műremekek a béke és egyben az alázat érzését adták nekem. Ez a templom azonban az eddigi legérdekesebb és legmeglepőbb mind közül.

A templom maga Belgiumban található és fentről, az égből nézve teljesen úgy néz ki, mint bármely más átlagos, fából épített templom. Viszont ha közelebb megyünk hozzá, döbbenetes dolog derül ki róla.

Sok európai templom évente több ezer látogatót vonz magához a csodálatos díszítésével, gyönyörű festményeivel és az impozáns építészeti technikáival.

Ez a templom azonban olyan vonzerővel bír, amit nem lehet a benne található díszeknek, festményeknek, berendezésnek, szobroknak tulajdonítani. A lehető legegyszerűbb templomról van szó és mégis az egyik legkülönlegesebb is, amelyet a belgiumi Limburg városban lehet megtekinteni.

A belga művész, Gijs Van Vaerenbergh által tervezett épület egy nagyobb művészeti projekt része. Acélból készült, amelyet módszeresen oszlopokba és sorokba helyezve építettek össze.

Néhány szögből nézve úgy tűnik, mintha eltűnne a háttérben, egy másikból meg, mintha éppen lebegne. Az pedig különösen szép, ahogyan a napfény átsüt rajta.

A művész több hasonló épületet és műtárgyat fog építeni a környéken az elkövetkező években, de nehéz lesz ezen a templomon túlszárnyalnia.

Annak ellenére, hogy a templom egy kicsit messze van a legközelebbi várostól, soha nem szegi kedvét az országba látogatóknak, hogy elmenjenek és megcsodálják ezt a varázslatos művészeti remeket. Ha legközelebb Belgiumban jársz, te se hagyd ki ezt az élményt.

Nézd meg több szögből is a limburgi templomot ezen a drónfelvételen:

tudasfaja.com

 

loading...