Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Tudtad, hogy az angolok külön vízcsapot használnak? Az ok téged is szótlanul...

Tudtad, hogy az angolok külön vízcsapot használnak? Az ok téged is szótlanul hagy!

Az Egyesült Királyság a világ egyik legfejlettebb jóléti állama, ahol magas az életszínvonal és fejlett az infrastruktúra. Mégis létezik egy furcsaság, amit a legtöbb európai polgár nem képes megérteni, mégpedig az, hogy a brit háztartások többségében nem lehet összekeverni a hideg és meleg vizet, mivel két külön rendszeren érkezik a vezetékekbe a víz, így ha kezet szeretnél mosni, akkor két választásod van: vagy lefagy a kezed, vagy megég, mintha leforráznád. Most azonban eláruljuk, hogy mi a megoldás!

Ugyan a szállodákban, nyilvános illemhelyeken már a modernebb vízrendszer van kiépítve, a régebbi típusú házakban viszont nagyon sok helyen a hagyományos módszert alkalmazzák.

Ennek egyik oka, hogy a második világháború után épült házak vezetékrendszerét úgy építették ki, hogy a padláson található egy nagy, hideg vizet tartalmazó tartály, ahonnan a víz szabadeséssel érkezik egy kazánba, amely felmelegíti a vizet, így biztosítva a fűtésrendszerhez, és az egyéb használathoz szükséges forró vizet.

Azonban a padlási víztartályban gyakran baktériumok is elszaporodhatnak, ezért ez a víz nem fogyasztható. Arra ott a hideg víz, amelyből lehet például teát készíteni, és amely a megtisztított vízszolgáltatótól érkezik a lakásba.

A másik lehetséges ok, hogy nincs kevert típusú csaptelep az angoloknál, hogy a víznyomás elég alacsony, és ha lehetne a hideg és meleg vizet keverni, akkor még jobban csökkenne a nyomás, így már alig folyna valami a csapból.

Akkor mi a teendő?

Az angolok számára ez a világ legtermészetesebb dolga. A kagylót dugd be, majd eressz meleg vizet bele, utána meg mehet rá annyi hideg, amíg úgy érzed, hogy kellemes a víz hőmérséklete, így indulhat is az arcmosás.

tudasfaja.com

loading...