Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Te mikro-megcsaló vagy? Ha visszaolvasod az üzeneteidet, könnyen kiderülhet, hogy igen!

Te mikro-megcsaló vagy? Ha visszaolvasod az üzeneteidet, könnyen kiderülhet, hogy igen!

Hirdetés

A nők 36%-a, míg a férfiak 64%-a gondolja úgy, hogy teljesen rendben van, ha egy harmadik féllel online flörtöl, miközben egy elkötelezett párkapcsolatban van.

Mielőtt az üzenetküldés lett volna a legnépszerűbb kommunikációs csatorna és mielőtt lájkokkal és emojikkal fejezhettük volna ki tetszésünket valakivel kapcsolatban online felületeken, a megcsalás sokkal könnyebben tetten érhető volt. A digitális korszakban a határvonal könnyen elmosódhat és titkos érzelmi viszonyok keletkezhetnek két, amúgy elkötelezett ember között.

Hirdetés

A mikro-megcsalás egy olyan kifejezés, amelyet Dr. Martin Graff pszichológus alkotott meg. Ide tartozik minden olyan apróbb cselekedet, amelynek során akár online, akár élőben beszélgetéseket folytatunk és tetszéskifejezéseket nyilvánítunk ki egy másik ember felé, aki nem a párunk. Ez olyan, mint amikor néhány harapást fogyasztva a kedvenc desszertünkből azt mondanánk, hogy nem bűnöztünk, mert az csak akkor történik meg, ha elpusztítunk egy egész szelet tortát.

Mi számít mikro-megcsalásnak?

Online flörtölés és leskelődés

Szív szemű emojikat küldözgetni egy ismerősünknek, lájkolni és követni egy olyan lányt vagy fiút, akit vonzónak találunk és folyamatosan csekkolni a hozzászólásait. Gondolj csak a filmekben arra a jelenetre, amikor a főnök nagyon kedvesen felajánlja a segítségét egy gyakornoknak, aki mellesleg vonzó vagy egy bárban valaki meghív egy italra. Ezek a megnyilvánulások mind pontosan ilyenek.

A párkapcsolati státuszról hazudni vagy eltitkolni azt

Kontakban vagy egy exeddel, anélkül, hogy közben elmondanád, hogy jelenleg párkapcsolatban vagy. Nagyon barátságos vagy egy kollégáddal, akinek nem említed, hogy foglalt vagy esetleg túlzottan is barátságos vagy a közösségi oldalon bizonyos emberekkel és nem akarod, hogy megtudják a kapcsolati állapotodat? Ezek mind mikro-csalások.

Megtévesztő akciók

Külön e-mail fiókod van, amelyet olyan beszélgetésekre használhatsz, amiről a párod nem tud? Más néven mentettél egy fiút vagy lány a telefonodba? Archiváltál bizonyos üzeneteket, mert úgy gondolod, hogy jobb, ha a párod nem tud róla és nem akarnád, hogy véletlenül felfedezze? Nos, igen…

Magánéleted részleteinek megosztása

Ha elmondod az irodádban lévő új kollégának, hogy a magánéletedben milyen probléma merült fel, esetleg tanácsot kérsz egy kedves fickótól azzal kapcsolatban, amit magadtól is egyszerűen meg tudnál oldani? Ez nem számít, gondolod te. Azonban az intimitás bizonyos fokú bizalomra épül és arra, hogy a gondok esetén számíthatsz valakire és megoszthatsz vele dolgokat. Ez is egy tökéletes módja a mikro-csalásnak.

Szexi szelfik megosztása

Ez éles határon mozog aközött, hogy egyszerűen csak ki akarod fejezni magad vagy éppenséggel egy bizonyos személy tetszését szeretnéd elérni. Rendben van, ha időnként kiteszel magadról egy jól sikerült képet, hiszen mindannyiunknak jól esik egy kis ego növelés néha, de ha ezzel az a célod, hogy valaki figyelmét felkeltsd, esetleg élvezed a flörtölő kommenteket és üzeneteket, akkor messze a mikro-megcsalás mezején jársz.

tudasfaja.com

Hirdetés