Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Te is szoktad a telefonodat a vécén használni? Soha többé ne tedd!

Te is szoktad a telefonodat a vécén használni? Soha többé ne tedd!

Nagyon sok ember még a vécére is magával viszi a telefonját. Nem szabad ennyire függők legyünk, adjunk annyi szabadidőt magunknak, hogy legalább a vécén ne akarjuk a világ dolgait nyomon követni!

Számos negatív következménnyel jár, ha egész nap a telefonunkon lógunk, főleg, ha még a vécére is magunkkal visszük. Az egyik legfontosabb dolog, amit nem árt szem előtt tartani, hogy a fürdőszobában számtalan láthatatlan baktérium van jelen.

Még, ha nem is látjuk ezeket, de ott vannak. Ha bevisszük a telefonunkat is magunkkal, könnyen rátelepedhetnek az olyan baktériumok, mint pl. az E-coli, vagy akár a szalmonella. Ezeket pedig tovább hordozzuk a lakásban a telefon felületéről.

A vírusok, és baktériumok nem csak akkor terjednek, ha nem mosunk kezet, de a fürdőszobai tárgyakon is könnyen megtelepednek. Jobb, ha bele se gondolunk, hogy mennyi bacilus lehet a fogkefénken. Használjunk mindig kis fedőkupakot rá, és legalább 1-2 havonta cseréljük le.

Jó, ha soha nem visszük magunkkal a telefont a fürdőbe, vagy, ha mégis előfordul néha, fertőtlenítsük le egészségügyi szesszel, mielőtt kijönnénk a fürdőből. Ezenkívül pedig az a veszély is fennállhat, hogy esetleg beleejted a telefont a vécébe, mert hát ugye nem egy emberrel fordult már elő.

Ahelyett, hogy egész nap egy virtuális világban élnél, szánj egy kevés időt önmagadra is, fontos, hogy tudj egyedül lenni telefon, internet nélkül, csendesedj el, és figyelj befelé. A fürdőszoba lehet az a hely, ahol pár perc nyugalmat találhatsz ebben a rohanó világban. Mindenkire ráfér egy kis lazítás naponta.

loading...