Kezdőlap EGÉSZSÉG Te is imádod a főtt kukoricát? Így készítsd el otthon, hogy nagyon...

Te is imádod a főtt kukoricát? Így készítsd el otthon, hogy nagyon finom legyen!

A fesztiválok egyik alapcsemegéje, a lángoson kívül természetesen, a főtt kukorica. Imádjuk, és már alig várjuk, hogy jól bezabálhassunk belőle. Készíts otthon te magad is finom főtt kukoricát, ne csak a fesztiválokon kényeztesd magad ezzel az ízletes csemegével.

A főtt kukorica nagyon finom, és egészséges is, fogyassz belőle minél többet.

Nyáron a nagy melegben akár egy teljes ebédet is helyettesíthetsz egy-két cső tápláló kukoricával. Ha eddig nem tartozott a kedvenceid közé, akkor minden bizonnyal nem tudtad, hogyan kell megfelelően elkészíteni.

Ha csak sima vízben megfőzöd, ne várj arra, hogy a világ legjobb kukoricáját fogod enni. Már a vásárláskor oda kell figyelned arra, hogy a legjobb csöveket ki tudd választani.

A haja legyen friss, zöld, soha ne válassz olyat, aminek már meg van száradva a borítása, mert az azt jelenti, hogy rég le van szedve. A friss kukoricának még a bajusza is enyhén nedves.

A kukoricát nem szabad túl sokáig főzni, mert akkor könnyen átesik a ló túlsó oldalára, és nagyon kemény lesz.

A fővő vízhez öntsél 3 dl tejet, és 5 dkg vajat, így sokkal édesebb, és ízletesebb lesz a kukorica. A legízletesebb akkor lesz, ha héjastól együtt főzöd, így nem szárad ki a kukorica.

Csak a két végét vágd le a csőnek, és a héjával együtt tedd oda főni. Hagyd 15 percig főni, és készen is van. Ha nincs ennyi időd, vagy nagyon türelmetlen vagy, akár a mikróban is elkészítheted, ott csak 5 percre lesz szükség maximum fokozaton.

A másik nagy kedvenc a grillezett kukorica. Mennyei íze lesz, és ha nem akarsz kormos lenni, akkor alufóliába tekerve tedd oda a grillrácsra. Egy másik nagyon jó trükk, hogy csak félig húzod le a hajat róla, bekenegeted fűszervajjal, majd visszaborítod a hajat, és így teszed a grillrácsra.

Tálaláskor az ízesítéshez ne csak sót, hanem egy kevés vajat, parmezánt, olívaolajat, és petrezselyemzöldet is használhatsz. Nem fogod megbánni, ha kipróbálod ezt a kissé rendhagyó ízesítésű tálalást!

tudasfaja.com

loading...