Kezdőlap EGÉSZSÉG Szúrj szöget az almába és leesik az állad

Szúrj szöget az almába és leesik az állad

Hirdetés

Egyik legismertebb gyümölcsünk, szerte a világon termesztik, fogyasztják a több ezer fajta valamelyikét. Az alma becsét, jó hírét, a gyógyító erejébe vetett ősi hitet jelzi az is, hogy több nép mitológiájában is szerepel.

 

Hirdetés

 

Az alma vérzéscsökkentő, szélhajtó, emésztést elősegítő, vízhajtó, lágyító, élénkítő hatású. Fertőtlenítő és általános gyógyhatása miatt igen nagyra értékelik a gyógyászatban.

Természetes méregtelenítő hatásának lényege, hogy képes élénkíteni a bélrendszerben élő, a szervezetnek hasznos baktériumokat. Az alma igen könnyen emészthető, lúgos kémhatású és magas víztartalma (84,4 %) miatt oltja mind a közvetlen, mind a sejtszinten jelentkező szomjúságot.

Rostban gazdag és nem tapadós, tehát ha nyersen fogyasztják, segít tisztítani a fogakat, edzi a fogínyt. Az almában van almasav és borkősav is, ezek támogatják a máj méregtelenítő munkáját, és fékezik az emésztőrendszerben a káros baktériumok növekedését.Az almában van pektin is, amelyből zselészerű anyag képződik, mely segít megelőzni a fehérje káros rothadását az emésztőrendszerben.

Nem rég a neten találtunk egy elég vicces megoldást arra, hogy hogyan kezelhető valakinek a vérszegénysége.

A furcsa módszer nem más, mint az alma és a szög kombinációja.Nem kell megijedni, nem kell a szöget is megenni, erről szó sincs, de a “gyógymód” egyik legfontosabb alappillérévé válik az alma mellett.

A dolog lényege, hogy szúrjuk tele az almát szögekkel és hagyjuk így 40 percet, majd távolítsuk el belőle a szöget és fogyasszuk el az almát. Elvileg, ha rendszeresen így fogyasztjuk az édes gyümölcsöt, rövid időn belül érezhetővé válik a hatása.


Nos, számunkra elég hihetetlennek tűnik, hogy ebben rejlene a vérszegénység gyógymódja, de ha valaki mégis hisz benne, szíve joga.

tudasfaja.com

Hirdetés