Kezdőlap AKTUÁLIS Szomorú hír jött Pásztor Erzsiről

Szomorú hír jött Pásztor Erzsiről

Hirdetés

Pásztor Erzsi messze van a nyugodt nyugdíjas évektől – derült ki a VIASAT3-on futó Ki vele! című műsorból.

 

Hirdetés

A műsorban Pásztor Erzsi őszintén beszélt arról, hogyha nem dolgozna, akkor nem tudná kifizetni a rezsijét.

A Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színművésznő megjegyezte azt is, hogy ő nem a Visegrádi várban, hanem egy panelben él, de nem panaszkodik, mert dolgozik.

„Nem panaszkodom, mert szeretek dolgozni. De az igazság az, hogy az anyagi helyzet nagyon meghatározza, valóban nyugodalmas-e egy nyugdíjas élete” – mondta a művésznő.

Hozzátette, hogy bár egyszer-kétszer el tud menni magánorvoshoz, harmadjára már nem biztos, hogy megengedheti magának.Pásztor Erzsi őszintesége rávilágít arra a széleskörű problémára, hogy sok időskorú embernek Magyarországon nem elég a nyugdíja a mindennapi megélhetéshez, és a nyugodt öregkor helyett továbbra is kénytelenek dolgozni.

A színművésznő példája jól mutatja, hogy még a híres és elismert művészek sem mentesülnek az anyagi nehézségektől.

Pásztor Erzsi számára a munka nem csupán anyagi szükségszerűség, hanem életének szerves része, mely megadja számára az értelmet és a célt.

Azonban az, hogy egy ilyen nagy múltú és elismert művész sem tudja teljesen élvezni a nyugdíjas éveket, aggodalomra adhat okot.A műsorban elhangzottak sokakat elgondolkodtathatnak a nyugdíjasok helyzetéről és arról, hogy milyen intézkedések szükségesek ahhoz, hogy az időskorúak valóban élvezhessék megérdemelt pihenésüket.

Pásztor Erzsi szavai arra is felhívják a figyelmet, hogy mennyire fontos a közösség és a társadalom támogatása az idős korosztály számára, hogy ne kelljen választaniuk a megélhetés és az egészségük között.

Hirdetés