Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Szódabikarbóna, és kamilla segítségével megszabadulhatsz a szem alatti karikáktól!

Szódabikarbóna, és kamilla segítségével megszabadulhatsz a szem alatti karikáktól!

Szódabikarbónát nem csak a főzéshez, hanem a szépségápoláshoz is használhatjuk. Azok a nők, akik a környezetbarátabb életmód hívei nagy előszeretettel használják a szódabikarbónát.

A szódabikarbóna, amit ma is ismerünk, és használunk először 1864-ben került forgalomban, két orvosnak, Austin Church-nek és John Dwight-nek köszönhetően.

Az 1860-as évek elején már több szakácskönyvben szerepelt, receptek különleges hozzávalójaként. A szódabikarbóna az 1930-as évekre vált igazán népszerűvé, ekkorra már az egész világ felfigyelt rá.

Napjainkban a szódabikarbóna számos drága kozmetikai termék alapanyagaként is ismert. Nagyon hatékony a különböző bőrbetegségek, mint például ekcéma, bőrirritációk, pattanások kezelésére.

Ha te is problémás arcbőrrel küzdesz, készítsd el ezt a bőrápoló kamillás lemosót.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 csésze kamillatea

Alkalmazás:

A még langyos kamillateában old fel a szódabikarbónát, márts bele két vattakorongot, töröld át az arcod, majd a vattákat pihentesd kis ideig a szem alatti részen.

15 perc múlva vedd le, és öblítsd le hideg vízzel. Ezután kenegesd be egy kevés nyugtató illóolajjal, vagy kókuszolajjal.

Ha rendszeresen alkalmazod ezt a lemosó-pakolást, bőröd élettel teli, energikus, és problémamentes lesz.

 

loading...