Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Számtalan dologra használhatjuk az alufóliát, de mi szinte egyiket sem ismerjük!

Számtalan dologra használhatjuk az alufóliát, de mi szinte egyiket sem ismerjük!

Hirdetés

Minden háztartásban van legalább egy tekercs alufólia, mindenki tudja, hogy nagyon finomra sül benne a hús, és párolódnak a zöldségek. Azonban ezen túl számtalan praktikus dologra alkalmas még az alufólia!

1.Megkezdett tasakok lezárására

Ha megkezdtünk egy zacskó chipset, vagy szárított gyümölcsöt, és nem tudtuk mind megenni egyszerre, tegyünk a szájára egy kevés alufóliát, és hajtsuk vissza. Így megakadályozhatjuk, hogy kiszáradjon az élelmiszer, amíg el tudjuk fogyasztani.

Hirdetés

2.Gyümölcsfák védelmére

Tekerjünk a gyümölcsfák törzsére alufólia darabokat, vagy akasszunk az ágakra kisebb csíkokat, így megakadályozhatjuk, hogy a madarak megdézsmálják a termésünket. A fényes, zizegő csíkok el fogják riasztani őket.

3. Ne égjen oda a pite!

Tegyünk egy vékony alufólia csíkot körbe a pite szélére, és így tegyük be a sütőbe. Ha ezt a módszert alkalmazzuk, nem fog megégni a pite széle.

4.Fiókok belsejébe

Béleljük ki az evőeszközös fiókot alufóliával, így megakadályozhatjuk, hogy az evőeszközök összepiszkolódjanak. Ha már poros lett az alufólia, egyszerűen kivehetjük, és egy újra cserélhetjük.

5.Frissen tartja a zellert

A megkezdett zellerszár akár négy héten keresztül is megőrzi frissességét, ha alufóliába csomagoljuk.

6.Ezüst tárgyak fényesítésére
Béleljünk ki egy tálat alufóliával, tegyük bele az ezüst ékszereinket, vagy evőszeközeinket, szórjunk rá egy teáskanál sót, egy teáskanál szódabikarbónát, majd adjunk hozzá egy evőkanál ecetet. Ezután csomagoljuk be az ezüst tárgyakat az alufóliába, majd öntsünk rá forró vizet. Hagyjuk így pár órán, vagy akár egy éjszakán keresztül állni. Utána öblítsük le alaposan langyos vízzel.

7.Gyümölcs érlelés

A banán szár felőli végeit csomagoljuk alufóliába, ezzel elősegíthetjük, hogy a gyümölcs hamarabb beérjen.

Hirdetés