Kezdőlap EGÉSZSÉG Szabályozza a vércukorszintet és a vérnyomást, igazi szuper zöldség, mégsem fogyasztják sokan...

Szabályozza a vércukorszintet és a vérnyomást, igazi szuper zöldség, mégsem fogyasztják sokan – Te tudod mi ez?

Hirdetés

A cékla egy igazi szuper zöldségnek számít, tele van ugyanis számos értékes vitaminnal, amelyre szervezetünknek nap mint nap szüksége lenne.

 

Hirdetés

 

Lássuk mi van 100 g céklában: 43 egység kalória, 0 koleszterin, 106 mg só, 4 rost, 9 g cukor, 2 g fehérje, 4,9 mg C-vitamin, 109 mg folsav, 0,8 mg vas, 23 mg magnézium, 40 mg foszfor, 325 mg kálium, 0,3 mg mangán.

1. Szabályozza a vércukorszintet

Bátran fogyasszanak céklát azok, akik cukorbetegségben szenvednek, mert ezáltal szabályozni tudják a vércukorszintet, és az édesség iránti vágyakozás is csökkenni fog.

2. Szabályozza a vérnyomást
A céklában érrendszert védő hatóanyagok vannak, ezért képes szabályozni a magas vérnyomást, nem engedve, hogy az nagyon megemelkedjen.

3. A cékla hasznos a terhesség ideje alatt

A várandós nők számára nagyon fontos a megfelelő folsav bevitele, ezért számukra remek választás a cékla. A folsav fontos szerepet játszik a magzat védelmében, és energiával tölti fel a kismamát is.

4. Csökkenti a koleszterint

A céklában lévő rostok, flavonoidok, béta-karotinok képesek mérsékelni a magas és rossz koleszterinszintet. A cékla fogyasztásával megakadályozható az artériák eltömődése, az agyvérzés, valamint a szívroham kockázata is mérsékelhető.

5. Csökkenti a csontritkulás esélyét
Mivel szilíciumot is tartalmaz, amely fontos szerepet tölt be a kalcium csontokba történő beépülésében, ezért a cékla segít megelőzni az olyan, elsősorban nőket érintő csontproblémákat, mint a csontritkulás.

6. Megelőzhető fogyasztásával a vérszegénység

Mivel jelentős mennyiségű vasat tartalmaz, ezért hozzájárul a vörös vérsejtek képződéséhez, ezáltal akadályozva meg a vérszegénység kialakulását.

7. Elűzi a krónikus fáradtságot

A rendszeres céklafogyasztás feltölti vitalitással, energiával, erővel a szervezetet, javítva az oxigénellátást, így biztosítva a szükséges erőnlétet.

írja a 9am.hu.

Hirdetés