Kezdőlap EGÉSZSÉG Szabályok, amiket mindenkinek be kellene tartania, mielőtt látogatóba megy egy újszülötthöz!

Szabályok, amiket mindenkinek be kellene tartania, mielőtt látogatóba megy egy újszülötthöz!

Hirdetés

Ha új gyerek született a családban, akkor egy idő után szembesülnöd kell a látogató családtagok mindenre kiélezett tekintetével. Mert, hát a gyereket mindenki látni akarja, ezért, hiszen úgy illik, meg is látogatják.

Mielőtt újszülötthöz mennénk látogatóba, nem árt egy pár íratlan szabállyal megismerkednünk.

Hirdetés

Várni kell a meghívásra

Mindenképp csak akkor menjünk látogatóba, ha szólnak, hogy most már megfelelő az alkalom. Az anyának regenerálódni kell, és az újszülött is kell szokja az új világot, csak akkor mehetünk látogatóba, ha már ők is úgy akarják.

Vigyél ételt

Az anyának főleg az első időszakban nincs annyi ideje, és energiája, hogy minden napra főzzön. Vigyünk a családnak valami ételt, amit szeretnek, de persze előzőleg egyeztessünk velük. Csak hasznos, és tápláló ételt vigyünk.

Ne puszilgasd!

Bármennyire is aranyos az újszülött, ne puszilgasd. Főleg, ha felhívják rá a figyelmed. Egy ilyen kisgyerek még könnyen felszedi a fertőzéseket, bacilusokat.

Kérj engedélyt, hogy megfoghasd!

Mielőtt felvennéd, mindig kérj engedélyt rá. Sok szülő nem szereti ugyanis, ha a kis törékeny gyerekét mindenki emelgeti. Ezt tiszteletben kell tartani.

Ne ébreszd fel!

Egy kisgyereknél az alvás szent dolog. Főleg, hogy hosszú órákba is telhetett, míg valahogy el tudták altatni. Légy figyelmes, ne zajong, ha odamész. Alvásidőben pedig egyáltalán ne menj oda!

Ne ossz meg róla készült képeket!

Ha készítettél is képet a gyerekről, ne oszd meg a világhálón csak a szülők engedélyével.

Ne maradj túl sokáig!

Lehet, hogy te jól érzed magad, de gondolj arra, hogy a szülők, és a gyerek is fáradtak lehetnek. És minden bizonnyal nem te voltál ma az első látogatójuk.

Hirdetés
loading...