Kezdőlap KIKAPCSOLÓDÁS Semmibe veszik a szakmunkásokat, pedig nélkülük darabjaira hullana a világ!

Semmibe veszik a szakmunkásokat, pedig nélkülük darabjaira hullana a világ!

Hirdetés

Minden gyermeket arra buzdítanak, hogy legyen jó tanuló, a lehető legjobb jegyeket szerezze meg, hogy később felvegyék valamilyen felsőoktatási intézménybe és diplomája legyen. Minél több, annál jobb.

 

Hirdetés

A diploma ugyanis azt jelenti, hogy okos és művelt. “Ha nem tanulsz, mi lesz belőled?” – hangzik el a sokat emlegetett mondat. A másik leggyakoribb a: “Nincs más dolgod, csak a tanulás.”

Épp elég baj az, hogy minden fiatalt iskolapadba akarnak kényszeríteni, miközben egyre kevesebb a képzett szakember.

Szégyen az, ha az ember gyermekéből ács, asztalos, kőműves vagy villanyszerelő lesz? Valóban csak az lehet értékes és megbecsült, akinek a fiókjában legalább egy diploma lapul?

Mintha még mindig bele lennénk ragadva a szűk látókörűség mocsarába és képtelen lennénk nyitott elmével gondolkozni. A világ sokszínű és minden szaktudás elfér és szükséges is benne, nem csak az orvos, a mérnök, a jogász, a közgazdász vagy a marketinges.Ha körbenézünk magunkon és jobban belegondolunk, hogy mi tartja össze a körülöttünk lévő világot, akkor rá kell jöjjünk, hogy a kétkezi munka. Egy épületet sem húztak volna fel, egy utat sem fektettek volna le, egy textília sem készült volna el hozzáértő szakmunkás nélkül. A listát persze hosszasan lehetne bővíteni.

Ne hagyd ki ezt a videót, ami tökéletesen szemlélteti, mi lenne a világgal, ha kiveszne belőle a kétkezi munka.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés