Kezdőlap EGÉSZSÉG A pajzsmirigy probléma 8 rejtett jele, amiről nem veszünk tudomást!

A pajzsmirigy probléma 8 rejtett jele, amiről nem veszünk tudomást!

Hirdetés

A pajzsmirigy a nyelőcső két oldalán elhelyezkedő, pillangó alakú szerv. Két fontos hormont termel: athyroxint és a trijód-thyronint, melyek az alapanyagcsere szabályozásának lévén, a szervezet valamennyi sejtjének működésére hatást gyakorolnak.

Pajzsmirigy betegség több okból is jelentkezhet, kialakulásában fontos szerepet játszik az öröklött hajlam, bizonyos autoimmun betegségek, a fokozott stressz, életmódbeli tényez ők épp úgy, mint a túl kevés jód fogyasztás. A pajzsmirigy betegségei gyakran fordulnak elő nők körében, ennek egyik oka, hogy terhesség és szoptatás alatt megnő a szervezet jódszükséglete, illetve –különösen a fiús mamák esetében – hormonális tényez ők is hozzájárulnak a szülés utáni pajzsmirigy-gyulladás kialakulásához.

Hirdetés

Az alábbi 8 tünet mind-mind pajzsmirigy problémát jelez, de az emberek többsége nem vesz róla tudomást!

Gyakori izom- vagy ízületi fájdalom: – Bizonyos esetekben megmagyarázható jelenség, azonban ha semmilyen kezelés hatására nem szűnik a fájdalom, akkor ajánlott felkeresni orvosunkat!

Puffadás és duzzanat: – A pajzsmirigy problémák gyakran vezetnek puffadáshoz és duzzadt, vizes archoz is egyaránt.

Remegés és a szorongás: – A pajzsmirigy hormonok befolyásolhatják a hormonok működését, amelyek okozhatnak koncentrációs zavarokat, megmagyarázhatatlan remegéseket és szorongás érzést.

Súly változások: – A hirtelen bekövetkezett súly gyarapodás, valamint a gyors fogyás szintén magyarázható a pajzsmirigy problémákkal. Ha ilyen eset áll fent, mielőbb keressük fel orvosunkat, hiszen ez magyarázatra és befolyásoló tényezőre szorul.

Rendszertelen menstruáció – Pajzsmirigy problémák szintén nagy hatással vannak a menstruációra is, bizonyos nők esetében vagy túl hosszú ideig elnyúló ciklust, vagy rendszertelen vérzést okoznak.Változás a mentális funkciókban – A lecsökkent pajzsmirigy hormonok hatására állandó fáradtság és szédülés érzés tapasztalható.

Hőingadozás:– Abban az esetben, ha pajzsmirigy problémáink vannak, az emberek képesek összekeverni a hőmérsékletet, a hidegben melegség önti el őket, míg a melegebb levegőn hidegrázásuk van.

Hajhullás, arc sápadtság – A pajzsmirigy problémák is megnyilvánulnak hajhullásban, gyenge, törékeny és száraz hajban, valamint az arc hirtelen sápadtságában.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...