Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Őszi teendők a kertben, amiket mindenki elmulaszt, nyáron pedig kárát látják!

Őszi teendők a kertben, amiket mindenki elmulaszt, nyáron pedig kárát látják!

Használd ki ezeket a gyönyörű napsütéses napokat, és végezd el a kertben az utolsó simításokat. Utána nyugodtan hátradőlhetsz, de még meg kell tenned egy-két dolgot annak érdekében, hogy tavasszal szép, és egészséges kerttel kezdd az új szezont.

Nézzük, milyen munkálatokat kell elvégezned még a kertben!

1.Minden elpusztult növényt távolíts el

Az élettelen növényeket le kell vágni, vissza kell metszeni, mert különben csak ott fognak penészedni a lábukon. Gyökerestől, szárastól szedd ki őket, így energiát spórolsz meg, hiszen tavasszal egy friss, egészséges kertben kezdheted az új tervek kivitelezését.

2.A lehullott gyümölcsöket szedd össze

A fa alatt rothadó gyümölcsöket szedd össze, és tedd a komposztba. Ha ott hagyod a fa alatt őket, akkor télen odavonzzák a kártevőket.

3.Gyomlálj!

Az ágyásokból szedd ki a gyomokat, így némileg megakadályozhatod, hogy jövőben kétszeresére szaporodjanak a gyomok.

4.Őszi vetés

Október elején még elvetheted a petrezselymet, sárgarépát, spenótot, salátát, sóskát, fokhagymát, vöröshagymát. A tartós fagyokig megerősödnek még, áttelelnek, és kora tavasszal már be tudod őket begyűjteni.

5.Takard le az ágyásokat

Fekete műanyag fóliával takard le az ágyásokat, így nem kelnek ki a gyomok, és elpusztulnak alatta a kártevők. Következő évben alig kell majd gyomlálnod, mert nem tudnak kicsírázni a magok, és kevés gyom lesz.

6.Virágok

A hagymás virágokat a tartós fagyok előtt a legjobb, ha elülteted. Az elvirágzott virágokat vágd le, a magokat gyűjtsd össze, a rózsa fejét is mindig vágd le, így sokkal jobban meg tud erősödni a növény.

tudasfaja.com

loading...