Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Összekeveri a szódabikarbónát és az ecetet, majd a lefolyóba önti! Hihetetlen, ami...

Összekeveri a szódabikarbónát és az ecetet, majd a lefolyóba önti! Hihetetlen, ami ezután történik!

Ma már egyre több háztartásban ismerik azokat a csodaszereket, amelyek segítségével hatékonyan tisztíthatunk, takaríthatunk, moshatunk otthon. Kevesen tudják azonban mi a teendő akkor, ha eldugult a lefolyó.

 

 

 

A lefolyó dugulása sosem jön jókor – legfőképpen nem hétvégén, amikor az egyébként sem olcsó szerelő plusz díjat is kérhet. Használj inkább villám gyors és nagyon egyszerű, olcsó megoldást a dugulás elhárítására.

Minden lakásban van otthon 20 %-os ecet, amit szinte mindenre alkalmazhatunk. Fogj egy poharat és öntsd tele szódabikarbónával, majd öntsd az egészet a lefolyóba. Ezután nincs más dolgod, mint ugyanennyi ecetet is beleönteni a lefolyóba és hagyni, hogy az így keletkező pezsgés feloldja a dugulás okát és megszüntesse azt. Végül önts forró vizet a lefolyóba és hagyd, hogy alaposan átöblítődjön. Ezután dugd be a lefolyót és engedd körülbelül félig a mosogatót vagy negyed részig a fürdőkádat és hirtelen húzd ki a dugót. Ez a lépés azért fontos, hogy a dugulás megszüntetése után a hirtelen keletkező vákuum és a víz még alaposabb tisztítást végezzen.

Az alábbi lefolyóban megtekintheted, hogy pontosan mit is kell tenned!

Szerző: tudasfaja.com

loading...