Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 2 hete ültettem el a muskátlit, igaz még tél van, de ezt...

2 hete ültettem el a muskátlit, igaz még tél van, de ezt a trükköt imádni fogod

Ezt a 7 virágot már most ültesd el! Azt gondolnánk, hogy az ősz beálltával vége a kertészkedésnek, és nyugodtan ülhetünk a jó meleg szobában egészen tavaszig.

 

Azonban a jó kertész tudja, hogy télen sem szabad pihenni. Vannak olyan munkálatok, melyeket télen kell elvégezni ahhoz, hogy tavasszal, nyár elején már élvezni tudjuk a gyümölcsét.

Van egy pár olyan virág, melyet ajánlott télen elültetni. Nézzük, melyek ezek!

1. MUSKÁTLI

Novembertől áprilisig ajánlott ültetni. Ha a téli időszakban fogunk neki a palánták neveléséhez, ne felejtsünk el gondoskodni a megfelelő fényről is. A magokat elültetés után fedjük le egy műanyag fóliával, és gondoskodjunk az állandó 20 fokról.2. ŐSZI NAPFÉNYVIRÁG

Ha decemberben elültetjük, akkor már nyár végén virágozni fog. A kertbe kiültetni csak májusban lehet.

3. PRIMULA

Ajánlott télen elültetni, annak érdekében, hogy színes virágainak már tavasz elején örvendeni tudjunk.

4. LEVENDULA

A levendula nem csak szép, illatos, hanem nagyon hasznos is. A magokat legkésőbb ősz végén szerezzük be, ültessük el tél közepén, hogy tavasszal már ki tudjuk ültetni a kertbe a kis palántákat.5. TÁRNICS

A tárnics csak második évben virágzik, de megéri várni rá. Minél hamarabb ültetjük el, annál hamarabb gyönyörködhetünk majd a szép virágaiban. A tárnics nem csak szép, de nagyon hasznos is. A leveleit köhögés, láz csillapítására, és különböző gyomorbetegségek ellen használják. Nyugtató és gyulladásgátló hatással rendelkezik.

6. ÍR RÓZSA

Legalább 5 hónap szükséges ahhoz, hogy ez a szép, és törékeny virág kifejlődjön. Ezért ajánlott már a tél folyamán, legkésőbb januárban elültetni.

7. BEGÓNIA

Ez a számtalan színben pompázó virág kiváló légtisztító is. Ültessük el minél hamarabb, hogy élvezni tudjuk a nyár folyamán.

(twice.hu)

loading...