Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Az orvosok figyelmeztetnek – a wc-papír károsabb lehet, mint elsőre gondolnánk

Az orvosok figyelmeztetnek – a wc-papír károsabb lehet, mint elsőre gondolnánk

Hirdetés

A wc-papír éltünk része és olyan tárgy, amit minden nap használunk. De használata tényleg annyira jó, mint mi azt gondoljuk?

A toalettpapír éltünk része és olyan tárgy, amit minden nap használunk. De használata tényleg annyira jó, mint mi azt gondoljuk?

Hirdetés

Vannak orvosok, akik arra figyelmeztetnek minket, hogy a wc-papír nem mindig elég a tisztálkodáshoz. Japánban, Olaszországban vagy Görögországban inkább bidét használnak, írja a Daily Mail. A Tonic nevű oldal szerint pedig ezekben az országokban a háztartások 90%-a rendelkezik bidével.

De mi az a bidé? Ez leginkább egy mosdókagylóhoz hasonlít, ami a földhöz közelebb van elhelyezve és toalett használat utáni tisztálkodásra használják.

The Daily Mail azt írja, sok orvos szerint a normális toalett papírral nem tudjuk tisztára törölni magunkat.

Rose George a “The Big Necessity” (A nagy szükség) című könyv írója elmondta a Tonic-nak miért nem elég toalett használat után a wc papír.

Nem tudom elhinni, hogy emberek milliói mászkálnak koszos fenékkel, a toalett papír ugyanis nem távolít el minden szennyeződést. De itt nem is csak a tisztaságtól van szó. A Daily Mail azt is írja, hogy a toalett papír túlzott használata bőrproblémákat és véres irritációt okozhat a végbél tájékán.

Ez nem valami jó hír! Mikor a babák pelenkáját cseréljük akkor sem használunk wc-papírt, de nálunk nem annyira elterjedt a bidé használata.

Talán érdemes lenne egy bidét csináltatni a fürdőszobába. Te mit gondolsz erről? 

Hirdetés