Kezdőlap EGÉSZSÉG Nyomd meg ezt a pontot a hasadon és minden méreganyag a vastagbeleden...

Nyomd meg ezt a pontot a hasadon és minden méreganyag a vastagbeleden át távozni fog!

A mai modern étrend és életmód mellett sokan megtapasztalják a székelés nehézségeit. Ezen azonban lehet segíteni némi változtatással. Van egy pont a hason, amelyre nyomást gyakorolva segíthetünk a szervezetünknek fokozni a bélmozgást.

Ezt a pontot az akupresszúrás szakértők az “Energia Óceánjának” is szokták hívni. Mindössze annyit kell tenned, hogy három ujjnyit mérj ki a köldöködtől lefelé.

Mielőtt elkezdenéd, győződjön meg arról, hogy a WC közelében vagy, az ok nyilvánvaló. Ezután nyomd meg a kijelölt helyet három ujjal. Lélegezz mélyen, miközben ezt csinálod. Ne hagyd abba a nyomást, amíg úgy nem érzed, hogy WC-re kell menned, ami 10 másodperctől akár 3 percig is eltarthat.

Hogyan működik?

Dr. Michael Reed Gach akupresszúrás terapeuta azt mondja, hogy ez a pont fellendíti a test gyógyulási folyamatát. A gyógyulás jelentős részét pedig a salakanyagtól való megszabadulás jelenti.

Az ilyen hasi masszázs a testben tisztítási folyamatot indít el és ahhoz vezet, hogy a belek simaizmai működésbe lépnek, nő a perisztaltika és könnyebbé válik a salakanyag eltávolítása. Dr. Gach hozzátette, hogy a bélmozgások mellett ez a masszázs enyhítheti a végbélnyíláshoz kapcsolódó fájdalmakat, az emésztési problémákat, a menstruációs görcsöket és a puffadást is.

Egyéb tippek, hogy a béltisztulás könnyebbé váljon

1) Guggolás

A modern WC-n megszoktuk az ülő helyzetet, ám ez nem megfelelő pozíció a székeléshez. A testnek guggoló helyzetben kell lennie ahhoz, hogy a salakanyagtól rendesen meg tudjon szabadulni. Használj egy kis széket, amire feltéve a lábad hasonló helyzetbe kerülhetsz.

2) Csak nyugodtanAmikor az emberek WC-re ülnek, akkor a sietségben gyakran csak arra koncentrálnak, hogy minél hamarabb végezzenek és erősen nyomnak. Ez azonban káros, akár vérzéseket is okozhat.

3) Rendszeres testmozgás

A felnőtteknek heti 3 órányi fizikai aktivitást kellene végezniük. A testmozgás stimulálja a bélizom összehúzódását. Ez lényeges a salakanyag hatékony eltávolítása szempontjából.

4) Fogyassz elegendő rostot

Abban az esetben, ha tartós székrekedésed van, vezess be több rostot az étrendedbe. Egyél több bogyót, lenmagot, babot, zöldségeket. A rostok vizet kötnek meg, növelik a széklet tömegét és gyorsabbá teszik a távozását.

5) Egyél több zöld leveles zöldségetA rostok biztosítása mellett a zöld leveles zöldségek olyan tápanyagokat szolgáltatnak, amelyek támogatják a belek egészségét. Próbálj meg legalább egy csésze zöld leveles zöldséget fogyasztani étkezésenként.

6) Igyál sok vizet

A beleidnek szüksége van a megfelelő működéshez vízre. Fogyassz belőle minél többet. A víz segít a beleknek tisztulni és a rostokkal karöltve növelni a széklet tömegét a könnyebb távozás érdekében.

tudasfaja.com

loading...