Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Nem fáradt, nem éhes, nincs láza. Ezért ellenőrizd a lábujjait!

Nem fáradt, nem éhes, nincs láza. Ezért ellenőrizd a lábujjait!

Hirdetés

Néha nagyon nehéz kitalálni, hogy miért is sír a gyerek tulajdonképpen. Borzasztó tud lenni, ha evett is, aludt is, nem is beteg, nem jön a foga, és mégis látszólag ok nélkül üvölt.

Ha már az összes szomszéd kigyűlt, és a szemközti tömbházból is kisereglettek, és mégsem hallgat el, nem kell kétségbe esni. Ez a technika nagyon hatékony, minden kisgyerekes anyának ismernie kellene. Teljesen ingyen, és bármikor kéznél van. Ennél jobb nyugtató módszerről eddig még nem hallottunk!

Hirdetés

Egy tudományos kutatás alapján arra a következtetésre jutottak, hogy nagyon sok gyerek azért sír vagy nyugtalan, mert a talpán felgyűlnek a szöszök, hajszálak. Őrültségnek tűnhet az ötlet, de így van. A kis hajszálak, vagy szöszök általában a gyerek nagylábujja köré tekerednek, majd egy gyűrűt alkotva egy idő után már a megfelelő vérkeringést is akadályozhatják.

A kis hajszálak annyira pihések, hogy látszólag ártalmatlannak tűnhetnek, azonban, ha összesodródnak már komoly problémákat is okozhatnak. A gyerek persze nem tudja elmondani, hogy nem érzi jól magát, és ezért sír egyfolytában. Ha úgy látjuk, hogy ok nélkül sír, akkor vetkőztessük le, és tisztítsuk meg a talpát, és a lábujjak közötti részt. Egy ilyen egyszerű dologgal már megoldhatjuk a problémát.

Dr. Debi Gilboa a Today magazinnak elmondta, hogy a hajszálak felgyülemlése nagyon sok problémával járhat, ezért érdemes odafigyelni a kisgyerek talpára. “Minden gyerekorvost megtanítanak arra, hogy ellenőrizze a gyerek talpát, ha nem oldódik meg a másképp a nyugtalanság problémája.

A szülők figyelmét is fel kell hívni erre a tényre, hiszen a felnőttek hosszabb hajszála is könnyen feltekeredhetnek a gyerek lábujjára. Nagyon könnyen eltávolítható a felbogzódott hajszál, és minden bizonnyal ezzel egy komoly problémát oldunk meg”.

Hirdetés