Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Nem a gluténra vagyunk érzékenyek, hanem a glifozát nevű gyomirtóra

Nem a gluténra vagyunk érzékenyek, hanem a glifozát nevű gyomirtóra

Hirdetés

Az Institute for Responsible Technology (IRT) szerint kapcsolat van a génmódosított (GMO) élelmiszerek és a gluténhoz köthető egészségügyi rendellenességek között, írja a The Hearty Soul.

Ugyanis egyre több szakértő állítja, hogy a gluténintolerancia nem csak a génekre vezethető vissza, hanem bizony, a probléma kialakulásában nagy szerepet játszhatnak bizonyos, ember által előidézett környezeti változások.

Hirdetés

Ez azért fontos megállapítás, mert a gluténérzékenység csak az Egyesült Államokban mintegy 18 millió személyt érint. És ami a génmódosított élelmiszereket illeti, az amerikai szakhatóságok szerint azok a következő egészségügyi problémákat vetíthetik elő:

  • immungyengeség és allergiás reakciók kialakulása;
  • lassuló emésztés;
  • bélproblémák;
  • a bélflóra egyensúlyának felbomlása;
  • a bélfalak sérülékenysége;

Az Egyesült Államokban jelenleg 9 GMO alapélelmiszernek számító növényt termesztenek: kukoricát, szóját, gyapotot (olajnak), repcét (olajnak), lucernát, cukorrépát, sütőtököt, cukkinit, és Hawaii papayát. Az említett növényeket forgalmazzák is.

Ezen génmódosított növények képesek tolerálni a glifozát nevű gyomirtószert, csak ez azzal jár, hogy felhalmozódik bennük egy úgynevezett Bt toxikus vegyület, amely káros hatással van a gyomorra, bélrendszerre, de a szakértők újabban arra is fényt derítettek, hogy a mérgező vegyszer a vérsejteket is megtámadhatja, aminek következtében akár leukémia is kialakulhat.

A GMO-növényekből készülő takarmányokat fogyasztó állatok húsából készült élelmiszerek különböző gyulladásos betegségeket, vagy akár rákot is előidézhetnek, éppen ezért egyre több szakember, orvos indított felvilágosító kampányt, mozgalmat, követelve a GMO-élelmiszerek visszaszorítását, illetve azok termelésének leállítását.

Forrás:filantropikum.com

Hirdetés