Kezdőlap EGÉSZSÉG Napi első vizeletével mosta az arcát. A bőrgyógyászokat is meglepte az eredmény!

Napi első vizeletével mosta az arcát. A bőrgyógyászokat is meglepte az eredmény!

Hirdetés

Az alternatív gyógyászatban a vizeletet már régóta számos egészségügyi probléma kezelésére felhasználják. Sőt, sokan tapasztalták már az urinoterápia előnyeit nemcsak a külső, de a belső alkalmazás során is. A szépségápolás szempontjából a vizelet hatásos szer lehet különféle bőrproblémák esetén a fertőzésektől kezdve az égéseken át a szárazságig. 

Számos ősi civilizációban a vizelet tisztító és fertőtlenítő szerként szerepelt. A rómaiak például használták fogápolásra és szájöblítőként is. Az ókori Rómában a kormány speciális adót vetett ki a vizelet árusítására. Valódi üzletág volt és egyesek abból éltek meg, hogy a vizeletet begyűjtötték.

Hirdetés

A következő történet biztosan nagyon meglepően fog hangzani, főleg egy olyan korban, ahol a vizeletre nem olyan szemmel tekintünk, mint régen.

A vizelet, mint új szépségápolási szer

Egy hölgy elég bátor volt ahhoz, hogy kísérletet végezzen önmagán. Évek óra bőrproblémáktól szenvedett és úgy hallotta, hogy a vizeletben lévő karbamid, segíthet rajta. Eleinte szkeptikus volt és azon tűnődött, hogy egy ilyen folyadék mégis hogyan lehet egészséges és vajon nincs-e tele fertőző kórokozókkal..?

Rendszeresen a napi első vizeletével kezelte az arcát

Minden vonakodása ellenére úgy döntött, hogy ad egy esélyt a dolognak és kipróbálja. Két hétig alkalmazta a napi első, középsugaras vizeletét az arcán.

A napi első vizelet a legkoncentráltabb és a kiválasztott anyagokban leggazdagabb, ezért ezt érdemes alkalmazni. Azonban fontos, hogy a vizeletsugarat ne a kezdeti folyástól fogjuk fel, mert az még tartalmazhat kórokozókat. A nap közbeni vizelet, már sokkal hígabb, nem tud úgy bekoncentrálódni, mint az éjszakai.

Íme, a tapasztalat

Azt vette észre az első napokban, hogy a bőre száraz, fényes és csípi a folyadék, ezért úgy gondolta, hogy hatalmas átverés áldozata lett. Hirtelen pánikba esett és abbahagyta a kísérletet, majd beszélt egy szakértővel, aki megerősítette, hogy a vizelet valóban irritálhatja a bőrt, ha nagy mennyiségben alkalmazzák. Ez normális, hiszen található benne kreatinin, hippursav, húgysav és urobilin is, amelyek a szervezetünkben képződő mérgező hulladékok, más szerves vegyületek lebontásából származnak.

Ezután történt valami…

A száraz bőr egyszerűen lehámlott és az alatta levő új bőr tökéletesen puha és sima volt. Úgy tűnik, hogy a vizelet a bőr intenzív és hatékony hámlását eredményezte.

Hogy alkalmazni fogja-e továbbra is a módszert?

Nem. Mégpedig azért, mert a vizelet mindössze 5% karbamidot tartalmaz. Azonban vannak megbízhatóbb krémek a piacon, amelyek 10%-ot vagy annál többet is. Bár a bátor kísérletező kiváló eredményt ért el, azt mondta, hogy képtelen lenne minden nap ezt a módszert alkalmazni.

És te? Ki mernéd próbálni?

tudasfaja.com

Hirdetés