Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Mire jó néhány fehér kréta a házban? Nézd, milyen hasznos!

Mire jó néhány fehér kréta a házban? Nézd, milyen hasznos!

MEGOSZTÁS

Ha kisgyereked van, akkor egészen biztosan akad valahol a játékosfiók alján egy darab fehér kréta. De, ha nincs, akkor vásárolj egy dobozzal magadnak, mivel még hasznát veheted.

Mutatjuk, hogy mi mindenre jó a fehér kréta!

Az iskolában használatos fehér kréta nagyon finomra őrölt mészkő porból készül. Ezt a port általában festék-, és papíriparban is használják, de akár a fogkrémekben is találkozhatsz velük.

Megsárgult inggallérra

Mosás előtt a megsárgult inggallérokat egy kicsit dörzsöld be fehér krétával, ez majd felszívja a zsíros lerakódást a galléról. Mosd ki az inget a megszokott módon, és látni fogod, hogy mennyivel fehérebb lesz a végeredmény.

Zsírpecsétre

Tanítsd meg a gyerekeidet, hogy, ha leeszik az abroszt, vagy a kedvenc ruhájukat, gyorsan tegyenek a pecsétre egy kevés krétaport. Ez magába szívja a zsírt, és hatékonyabban ki lehet mosni majd az abroszt.

Bőrcipők megtisztítása

A bőrcipőkből könnyebben kijönnek a makacs foltok, szennyeződések, ha krétával dörzsöljük át őket. Hagyjuk egy keveset állni, majd egy puha kefével dörzsöljük át a cipőt, míg eltávolítjuk a krétát.

Penész ellen

Helyezzünk a fürdőszobába egy-egy darab fehér krétát, és ezzel megakadályozhatjuk, hogy penészesedjen a fal. A kréta magába szívja a fölösleges nedvességet, sőt a kellemetlen szagokat is semlegesíti.

Ezüst oxidáció ellen

Tegyünk az ékszeres dobozba egy-két kisebb darab krétát, és ez megakadályozza, hogy megfeketedjenek a nem használatos ezüst ékszereink.

tudasfaja.com

loading...