Kezdőlap AKTUÁLIS Minden magyart érint – Fontos bejelentést tett az Orbán-kormány

Minden magyart érint – Fontos bejelentést tett az Orbán-kormány

Hirdetés

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba, bejelentette, hogy immár az interneten is elérhető a nemzeti konzultációs kérdőív kitöltése.

 

Hirdetés

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány mindkét lehetőséget biztosítani kívánja a polgárok számára, és a korábbi tapasztalatok alapján mind a postai, mind az online kitöltésekre számottevő igény van.

A nemzeti konzultációs kérdőív olyan kérdéseket tartalmaz, amelyek a magyar szuverenitásra vonatkoznak, és jelenleg az ukrán EU-csatlakozás körül kialakult vitára összpontosulnak. Dömötör Csaba kifejtette, hogy az EU döntése, miszerint megkezdik a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával, azonban a magyar kormány számára aggályos.

Azt állította, hogy ez a gyorsított folyamat nem jár együtt megfelelő tájékoztatással arról, hogy az ukrán tagság milyen hatással lenne a tagországokra, és milyen költségekkel járna.

Az államtitkár kiemelte, hogy a magyar kormány az állampolgárokat kívánja megkérdezni erről a kérdésről, és a konzultációs kérdőív válaszai alapján fogják meghozni álláspontjukat.Dömötör Csaba elmondta, hogy a konzultációban résztvevők száma jelentős, és a héten például 62 ezer kitöltött kérdőív érkezett vissza postai úton.

Az államtitkár mindenkit arra biztatott, hogy ha még nem tette meg, vegyen részt a nemzeti konzultációban, és fejezze ki véleményét, amit most már az interneten is megtehet a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon.

Hirdetés