Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS Mielőtt diétába kezdesz, erről a 11 dologról tudnod kell!

Mielőtt diétába kezdesz, erről a 11 dologról tudnod kell!

Hirdetés

A folyamatosan és a hirtelen fellépő éhség olykor képes romokba dönteni egy-egy jól indult diétát. Hol is van valójában a probléma?

Keveset eszünk, összeszűkült már a gyomor, de mégis fel bírnák falni egy egész lovat. A szakértő szerint az a baj, hogy nem olyan ételeket fogyasztunk ami betelítené a gyomrunkat.

Hirdetés

Íme 11 élelmiszer, amit ha fogyasztunk, nem csökken az éhség:

1,Fehér kenyér

Alacsony rosttartalma miatt bármennyit fogyasztunk belőle, rövid időn belül újra éhesek leszünk. Egy 9000 ember által elvégzett tanulmány szerint, akik két vagy több adag fehér kenyeret ettek egy nap, 40%-kal közelebb álltak a túlsúlyhoz vagy az elhízáshoz.

2,Gyümölcslevek

Divat, hogy egészséges ital, mivel gyümölcsből készül és tele van rosttal. A baj az, hogy cukortartalma miatt folyamatosan visszatér majd az éhség. Ennek elkerüléséhez ajánlunk egy tippet, inkább egészben fogyasszuk a gyümölcsöt vagy keverjük össze a levét egy kanál fehérje porral.

3,Sós rágcsálnivaló

Nyilván jobb mint egy tábla csokoládé, de a gyorsan felszívódó szénhidrát miatt ösztönzőleg hat az inzulin magasságára, így ismét mélypontra kerülünk. Az ízlelőbimbók és az agy kapcsolata hamar hatni kezd, és vágyni fogunk valami édes után.

4,Gyorsétterem

Sokan azt gondolják, hogy egy hamburger csillapítja majd az éhséget. A baj ott kezdődik, hogy a gyorsétteremi ételek többsége tele van étvágyat fokozó anyagokkal, amiből mondanunk sem kell mi következik. Ráadásul magas sótartalmúk miatt növelik a kiszáradás esélyét.

5,Alkohol

Agyban lehet megfeledkezünk az evésről, azonban kellő mennyiség után, vagy másnap csillapíttathatatlan éhség lesz úrrá rajtunk. Kimeríti a szervezet szénhidrát-ragtárait, így azok folyamatos utánpótlást követelnek.

6,Fehér tészta

Hasonló a fehér kenyérhez, azzal a különbséggel, hogy hiába bírunk többet enni belőle, a leghamarabbi időn belül ismét éhesek leszünk. A hirtelen túlterhelés miatt a vércukor szint lecsökken, és így befolyásolja az étrendünket.

7,Kínai étel

A rengeteg ízfokozója, konzerves zöldsége, levese, feldolgozott húsa miatt ez is egy rövid időre laktató étel. Egy spanyol kutatás szerint, a rendszeres fogyasztók hajlamosabbak az elhízásra.

8,Sushi

Egyre divatosabb étel, dietetikusok szerint aki többet eszik rizst többször lesz éhes a nap folyamán. Egy Sushi tekercsben annyi a szénhidrát, mint három szelet fehér kenyérben. Gyorsan emészthető, így gyorsabban leszünk éhesek is.

9,Édesítőszerek

Cukor helyett a fogyókúrázok első számú kelléke, azonban gerjeszti az agysejteket. Így hat az éhség irányító központokra az agyban. Nem érzünk bűntudatot, így hajlamosabbak vagyunk bűnbe esni.

10,Gabonapehely

Azt hisszük helyettesíti a reggelit, de növeli a vércukrot és játszik az inzulinnal. Az anyagcsere teljesen bezavarodik, és maximum egy óra múlva nyoma sincs annak, hogy jól laktunk volna. Mindemellett, a benne lévő cukor nehezebben bomlik le, és erőteljesebben hatol be a szövetekbe.

11,Pizza

Ha hirtelen elkap az éhség, a gyorsétterem után rögtön egy pizza jut eszünkbe. A fehér lisztes tésztája, a hidrogénezett olajai, ömlesztett sajtjai és tértósító szerei miatt lenyomja a vércukor szintet, jóllakottsági érzetet kelt, azonban az éhség rövid időn belül ismét fellép.

Szerző:tudasfaja.com

Hirdetés