Kezdőlap EGÉSZSÉG Mély ráncok vannak a homlokodon? Komoly egészségügyi problémára hívhatja fel a figyelmet!

Mély ráncok vannak a homlokodon? Komoly egészségügyi problémára hívhatja fel a figyelmet!

Egy mély ráncokkal barázdált homlok még nem feltétlenül jelent előrehaladott életkort. Ez az aligha ritka tényező komoly egészségügyi probléma kialakulásának indikátora lehet.

Ha nem számít, hogy mennyit pihensz és kíméled magad, mégis megmaradnak az erős, mély ráncok a homlokodon, akkor gyanús, hogy fejlődő érelmeszesedéssel van dolgod, állítja egy tanulmány.

Mivel a szív-érrendszeri betegségek fontos kockázati tényezőit, mint a magas vérzsír értékeket és a magas vérnyomást nem érzékeljük, a mély homloki ráncok egyszerű figyelmeztető jelek lehetnek. Ránézve egy emberre, mondhatni megjósolható a kockázata.

Tízszeres kockázat

A kutatást végző tudósok több, mint 3 ezer 32 és 62 év közötti felnőttet vizsgáltak 20 éven keresztül és azt találták, hogy azoknak, akiknek mély ráncok voltak a homlokán 10-szer nagyobb kockázattal rendelkeztek szív-érrendszeri betegségek okozta halálozásra, mint a többiek.

Ugyanakkor a szemöldök környéki barázdák felhívhatják a figyelmet kifejezetten stresszes időszakokra, amely a kortizol szint emelkedését válthatja ki, ennek következtében pedig elhízást, magas vérnyomást és diabéteszt okozhat.

tudasfaja.com

loading...