Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Megnyalta egy kutya a kezét, ez lett a vége! Egy férfi tragikus...

Megnyalta egy kutya a kezét, ez lett a vége! Egy férfi tragikus története, ami téged is érinthet!

A legtöbb kutyatartó családtagként tartja számon az ebét és azt sem bánja, ha a négylábú időnként csókot nyom az arcára. Habár a gesztus nagyon kedves, egyáltalán nem veszélytelen dolog. Egy ártalmatlan nyalás a kutyánktól súlyos következményekhez vezethet.

Greg Manteufel imádja kutyákat és motorokat, de nagyon valószínű, hogy többé már nem fog nyeregbe ülni. Egy súlyos bakteriális fertőzést kapott el, miután az egyik kutyája megnyalta.

A Capnocytophaga canimorsus nevű baktérium egészséges kutyák és macskák nyálában is megtalálható, az emberben viszont halálos vérmérgezést és szeptikus sokkot képes okozni, az ujjak és végtagok üszkösödésével, agyhártyagyulladással, szívbelhártya-gyulladással, szemfertőzéssel és magas fokú bakterémiával.

Greg Manteufel
https://www.gofundme.com/help-the-manteufel-family
Credit: GoFundMe

“A baktériumok győzelmet arattak fölötte.” – mondta Greg felesége, Dawn. “Teljesen összeverték.”– jegyezte meg a véraláfutásokra utalva, amelyek az egész testét beborították. “Olyan volt, mintha valaki jól elverte volna egy baseball ütővel.”

Az orvosok véleménye szerint, mivel Greg-en semmilyen sérülés vagy horzsolás nem esett, egy kutya nyálával jutott a szervezetébe a baktérium. Egyik ebe megnyalhatta Greget az arcán, vagy a kezén és ő azzal a kézzel a szájába vagy szemébe nyúlhatott.

Nem volt más választás

Először a lábfejeit amputálták, majd néhány nappal később térdig le kellet vágniuk a lábait. A második műtét elkerülhetetlen volt, hiszen Greg állapota tovább romlott. Greg kezeit is el kellett távolítani a kézközépig és az orrát is teljes körűen helyre kellett állítani.

“Ha nem velem történik, el sem hiszem, hogy ilyen dolog létezik.” – mondta Greg.

Greg próbál pozitív maradni. Az orvosnak azt mondta, hogy tegyenek meg bármit, ami ahhoz kell, hogy megmentsék az életét. Ez már megtörtént és együtt kell élnie vele.

tudasfaja.com

loading...