Kezdőlap EGÉSZSÉG Megjött a menzesze, majd másnap nem ébredt fel és meghalt! ERRŐL MINDEN...

Megjött a menzesze, majd másnap nem ébredt fel és meghalt! ERRŐL MINDEN NŐNEK TUDNIA KELL!

Hirdetés

Sara Manitoski családja ilyen nehéz időszakot még nem élt át. Tavaly márciusban vesztették el 16 éves lányukat, amikor Sara egy kétnapos iskolai tanulmányi kiránduláson vett részt.

 

Hirdetés

A gimnazista lány a kirándulás másnapjának reggelén nem ébredt fel a társaival együtt, hogy közösen reggelizzenek. A barátai úgy gondolták, hogy nem fogják őt felzavarni, ám amikor visszatértek a szobájukba, Sara-t ugyanúgy találták, annak ellenére, hogy az ébresztője riasztotta őt.

Észrevették, hogy azóta sem kelt fel.

Kihívták a mentőket, akik nem találtak életjelet a lánynál és megpróbálták újraéleszteni, de Sara semmire nem reagált. Elhunyt, pedig mindössze csak 16 éves volt.


Sara családja és barátai el sem tudták képzelni, hogy mi okozhatta a lány tragikus halálát.


A halottkém jelentése alapján a tinédzsernek toxikus sokk szindrómája volt (TSS), amely egy komoly bakteriális fertőzés eredményeképpen alakul ki, amikor egy tampont túl sokáig hagynak felhelyezve a hüvelyben.

Alátámasztották a Staphylococcus aureus baktérium jelenlétét és egyéb TSS-es tünetek meglétét is.

Sara nővére így emlékezett meg az esetről és hívta fel a világ figyelmét a tragédiára

“9 keserves hónap után végre megtudtuk, hogy mi okozta a testvérem halálát. Toxikus sokk szindróma. Sokkal tájékozottabbnak kellene lennie a nőknek ezzel a súlyos tünetegyüttessel kapcsolatban. Lehet, hogy vannak olyanok, akik még nem is  hallottak róla. Azt mondják, hogy a TSS ritka betegség, de én történetesen két embert is ismerek, akik megkapták. Az egyik alighogy túlélte, a másik pedig a húgom, aki belehalt. Valóban olyan ritka lenne? A húgom hasi görcsökre panaszkodott lefekvés előtt, majd nem ébredt fel többé. Az én gyönyörű és teljesen egészséges húgom belehalt, szóval kérek mindenkit, hogy ossza ezt meg, nézzen utána a dolgoknak és legyen mindig óvatos, ha tampont használ.”

Mire kell odafigyelni?
Ne feledd, hogy a tampont nem szabad 8 óránál tovább fenn hagyni a hüvelyben, de tanácsos már inkább 4 óra után lecserélni, hogy megelőzhesd a fertőzés kialakulását.

A kezdeti tünetek influenzaszerűek, mint láz, hányinger, hasmenés, szédülés, ájulás és dezorientáció.

tudasfaja.com

Hirdetés