Kezdőlap AKTUÁLIS Megérkezett az előrejelzés – Érkezik az afrikai meleg, mutatjuk mikor

Megérkezett az előrejelzés – Érkezik az afrikai meleg, mutatjuk mikor

Hirdetés

Az elmúlt napokban északnyugat felől egy markáns ciklon vonult át térségünk felett, ami szelesebb, esősebb időjárást hozott magával.

 

Hirdetés

A helyenként kiadós esőzéseknek hála, a természet kezdte élénkülő őszias arcát mutatni. Azonban a meteorológusok szerint ez a szünet csak rövid ideig fog tartani, és az időjárás továbbra is hullámvasútra emlékeztet majd.Csütörtökön egy hideg légörvény érkezik napközben, elsősorban az északkeleti területeket érintve. A legtöbb csapadék az északi országrészben várható, de az esőzés később is elérheti más területeket.

Péntekre virradó éjszaka egy újabb ciklon érkezik nyugatról, ami napközben lassan kelet felé halad. Az északi és északkeleti országrészekben 10-20 mm-es csapadék várható, míg az Északi-középhegységben akár 20-40 mm is hullhat.

A többi területen várható eső mennyisége 2-10 mm között lesz. Emellett a hőmérséklet is változásokon megy keresztül. Csütörtökön még 20 fok körül alakulnak a maximum hőmérsékletek, de pénteken már csak 12-17 fokot mérhetünk.

A jó hír az, hogy a hidegebb időjárás csak átmeneti, mivel pénteken napközben felszakadozik a felhőzet, és egy erős felmelegedés kezdetét veszi. Vasárnap és hétfőn akár 20-26 fok is lehet az Afrikából érkező meleg légtömegek hatására.Ezek a hőmérsékletek jóval meghaladják az októberi átlagot, és rekordközeli értékeket mutatnak. Azonban a meleg időjárásnak is vége szakad majd, amint egy újabb hidegfront és csapadék érkezik kedden.

Jelenlegi előrejelzések alapján továbbra is változékony időjárás várható Magyarországon, és az enyhe időszakokat gyakran át fogják szakítani csapadékzónák. Az őszi időjárás változékonysága azonban hozzájárul az év színpompás időszakának megéléséhez, ahogy a természet átmenetet készül tenni a hidegebb hónapok felé.

Hirdetés