Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Láttam, hogy az anyósom a mosógépbe dobálja a nedves törlőkendőket. Bolondnak tartottam,...

Láttam, hogy az anyósom a mosógépbe dobálja a nedves törlőkendőket. Bolondnak tartottam, amíg el nem mondta miért csinálja

3 egyszerű trükk a nagymosáshoz, amelyet mindenképp ismerned kell!

 

Egy véletlen folytán egy igen hasznos trükkel ismerkedhetett meg a világ, amelyet most elárulunk, hogy számodra is sokkal könnyebb legyen a mosás. Egy kislány viccből bedobott egy nedves kendőt a mosógépbe, majd mosás után látván a hatást, édesanyja nem szidta meg, hanem inkább közzétette ezt a csodálatos trükköt a világhálón.

Kipróbáltuk és tényleg működik! Fontos viszont, hogy soha ne használj papír- vagy rendes zsebkendőt, csak a nedves törlőkendő alkalmas. Tegyél a mosógépbe három nedves törlőkendő, majd önts hozzá egy keveset a megszokott ruhaöblítődből, hogy semlegesítsd a nedves törlőkendők jellegzetes illatát.Jó minőségű, vastagabb nedves törlőkendőt használj, amely ellenáll a mosásnak, és nem szakad szét. Na és most eláruljuk, hogy mire is jó a nedves törlőkendő! Ágyneműk, paplan-vagy párnahuzatos mosásakor biztosan te is észrevetted már, hogy kisebb szöszök maradnak, vagy haj-, és szőrszálak díszítik a tiszta mosott ruhát. A nedves törlőkendő azért egy szuper megoldás, mert rátapad az összes szösz és hajszál, és így egyben ki tudod szedni a gépből.

Nézzünk még 3 olyan trükköt, amely megkönnyíti a mosást!


1. Aszpirin

2-3 aszpirin tablettát zúzz porrá, majd adagold a mosószerhez. Az aszpirin fehérítő hatással rendelkezik, azért csak a fehér ruhák mosásakor használd.

2. Tenisz labdák

A téli kabátok, vagy tollal töltött paplanok mosásakor tegyél 2-3 teniszlabdát a gépbe, ezek megakadályozzák, hogy a töltelék összecsomósodjon.

3. Mosógép tabletta

Ruhák nélkül indíts el egy 60 fokos mosást, adj hozzá 2 mosógépbe használatos tablettát. Nagyon jól fertőtlenítő és a vízkő ellen is igen hatékony ez a módszer.

loading...