Kezdőlap KIKAPCSOLÓDÁS Ki emlékszik még a Moncsicsire? Kinek volt?

Ki emlékszik még a Moncsicsire? Kinek volt?

Hirdetés

Közel fél évszázada, hogy először bemutatták ezeket a cuki babákat, melyeket a japán Kóicsi Szekigucsinak köszönhetünk. Az alkotó célja nem titkoltan az volt, hogy a baba meglágyítsa gyermekek és felnőttek szívét egyaránt. Ennyi év távlatából bátran kijelenthetjük: A terv sikerült!

Japán után az NSZK-ban, Ausztráliában, majd Nuygat-Európa számos országában is árulni kezdték a babákat, ami hazánkba az 1980-as évek végén jutott el.

Hirdetés

A nemzetközi sikernek köszönhetően a Moncsicsi egyre több néven vált ismertté. Angliában a Chicaboo, Olaszországban Mon Cicci néven vonult be a köztudatba. Francia neve Kiki, Spanyol neve pedig Virkiki volt.

A név országról-országra változott, a Moncsicsi babák azonban mit sem veszítettek bájukból és népszerűségükből. A nagy sikernek köszönhetően egy idő után már nem csak Szekigucsi játékgyára készített moncsicsi babákat, egyre több helyen indult be a gyártás, például Hongkongban is.

Az eredeti baba 18 centi magas volt, és fiú, illetve lány verzióban is kapható volt. Idővel már nem csak ebben a méretben volt elérhető, illetve számtalan öltözék is készült hozzájuk. Ma a retro fanatikusok nagy örömére ismét elérhető a játékboltokban.

Forrás

Hirdetés