Kezdőlap EGÉSZSÉG Keverd össze ezt a 3 dolgot és tisztítsd ki a bélrendszered!

Keverd össze ezt a 3 dolgot és tisztítsd ki a bélrendszered!

Az ecet már évezredek óta fontos szerepet tölt be a konyhai folyamatokban. Kezdve az élelmiszerek eltarthatóságának növelésén át a saláta ízesítéséig. Ugyanakkor ez a csoda elixír arra is képes, hogy növelje az energiaszintet és javítsa az immunrendszer működését.

 

A tisztító italhoz nem kell más, mint csapvíz, szűretlen almaecet és nyers méz.

Ezt a keveréket széles körben alkalmazzák a méreganyagoktól való megszabadulás segítésére, már az ókori görögök óta. Ellentétben a drága, boltban kapható szerekkel, ez a keverék nem fogja megkopasztani a pénztárcánkat és az íze is egész kellemes.

Miért kell tisztítani?

Nos, a beleknek jóval több funkciója van annál, minthogy feldolgozzák a táplálékot és kijuttassák a salakanyagot. A bél gyakorlatilag a ‘második agy’- nak is tekinthető.

Ez azt jelenti, hogy idegsejtek szövevényes hálózata helyezkedik el a bélfalban. Egyes tudósok úgy vélik, hogy ezek az idegsejtek számos módon képesek hatni a szervezetünk működésére.

Az érzelmeket, a hangulatot nagy részben befolyásolják a belünkben levő idegek. A tudósok felfedezték, hogy a szervezet elsődleges zsigeri idege 90%-ban a bélből visz információt az agyba, nem pedig fordítva. Ennek tudatában az almaecetes tisztító ital nem csak az emésztésre, de az agyra is jó hatással lehet.

Miért az almaecet és a méz?

Míg a boltokban vásárolt készítmények kényelmes választásnak tűnhetnek, addig az otthon készített italokban mindig nagyobb biztonsággal tudhatjuk, hogy mennyi minőségi anyag van.

A legtöbb méz az üzletek polcain fel van javítva magas fruktóztartalmú kukoricasziruppal, hőkezelve van, megfosztva vitamintartalmától és aligha tartalmaz aminosavakat és enzimeket és méhpollent.


Az almaecetnek szintén van számos olyan tulajdonsága, amelyek segítik a vércukorszint szabályozását, bár vitamintartalma nagyjából 0. Tanulmányok kimutatták, hogy csökkentheti a koleszterinszintet, a szívbetegségek kockázatát. A szűretlen almaecet enzimeket és hasznos baktériumokat is tartalmaz.

Almaecetes-mézes tisztító ital

Először is mérj ki 2,5 dl vizet, majd forrald fel. Hagyd kihűlni. Tegyél bele 2 evőkanál szűretlen almaecetet. Ezután keverj bele 1 evőkanál nyers mézet. Ezt az italt fogyaszd minden reggel, mint napindító folyadék.

Egyéb összetevők lehetnek a cayenne bors, gyömbér, amelyek szintén segítik az emésztést.

tudasfaja.com

loading...